2. syyskuuta 2014

Parasta just nyt

Viikonlopun kisarupeaman jälkeen oli keskiviikon treeneissä jo aivan erilainen ote. Tauon jälkeen kestää näköjään hetki, ennen kuin saa rytmistä kiinni.

Rata oli meille todella haastava, oli päällejuoksua, serpentiiniä ja itsenäisiä keppejä. Ei aivan meidän rata ;) Jokaiseen tilanteeseen tultiin kovalla vauhdilla, mikä teki radasta vielä vähän haastavamman. Ihan turhaan kuitenkin etukäteen kiroilin haastavia kohtia, Riesa oli aivan loistava! Mulla oli itsellä parit ohjauskuviot hukassa, mutta esimerkiksi radan haastava alku meni kuin vettä vaan! Vuosi sitten en olisi ikimaailmassa uskonut, että tuo koira voi suorittaa tämäntyyppistä rataa noin sujuvasti.


Jäi aivan mahtava fiilis, vaikka parissa kohti hieman ryssittiinkin. Ensimmäistä kertaa kunnolla tajusin, miten pitkä matka ollaan tultu vuoden takaisesta tilanteesta. Vähän yli vuosi sitten koira ei tullut esimerkiksi oikea-oppiseen niistoon yhtään millään, jätti keppejä kesken ja päällejuoksut oli yksi vitsi vain... Ihan törkeästi ollaan painettu hommia tämänkin eteen mutta vähitellen se työ palkitsee tekijänsä. Eli jos ei taidolla niin sitten vaan kovalla työllä ;) Lahjattomat todellakin treenaa.


Perjantaina käytiin vielä kertaalleen osteopaatin käsittelyssä. Mielestäni Riesa oli ihan hyvässä kunnossa ja oikea etunenkin venyi ok eteen, minkä vuoksi uskalsin kisata piirinmestikset ja treenata. Päätin kuitenkin jo ennen hoitoa, että jos koiraa ei saada ihan täysin auki niin sitten ollaan täystauolla ja ravataan Jerryllä niin monta kertaa kuin ikinä tarvitsee.

Onneksi olin itsekin osannut lukea koiraa sen verran, ettei oikea puoli ollut enää yhtä huonossa jamassa kuin viime käynnillä. Se saatiin hyvin auki ja koko koira taas symmetriseksi. Seuraava käynti ihan normaalisti johonkin 3kk päähän, hienoa! Uskaltaa taas huoletta harrastaa, kun tietää että koira on kunnossa.

1. syyskuuta 2014

Piirinmestikset

Viikko sitten käytiin juoksemassa piirimestikset. Meno oli huomattavasti tahmeampaa kuin mitä olin etukäteen olettanut. Ensimmäisille radoille oli todella hankala saada rytmityksiä osumaan kohdilleen ja Riesakin oli sen seurauksena jotenkin kädessä kiinni eikä vahingossakaan auttanut ohjaajaa.

Ensimmäinen rata oli joukkuerata. Meidän kohdalla oli jo melko hyvä sää, mutta juuri hetkeä ennen satoi ihan reippaasti. Kenttä oli aivan täynnä vesilemmikoita, esimerkiksi aan alastulo oli suoraan vesilammikossa. Hieman etukäteen pelkäsin kontaktien puolesta... Tällä radalla kolme kieltoa, koko rata tökki tosi pahasti. Mutta ne kontaktit oli hyvät ;) Ohjasin huonosti enkä vienyt lähetyksiä loppuun. Alkuun tuli myös meille erittäin tyypillinen hypyn ohitus.Huoh, koska sitä oppii.



Seuraavana oli hyppäri. Tästä on tosi vaikea sanoa mitään positiivista... :D Alku oli vähän epätyypillinen ja Riesa irtosi hienosti tyhjää päin. Heti alkuun Riesa räjäytti muurin ja viimeistään siinä kohdin mulla hajosi keskittyminen ihan kokonaan. Koko radan vaan mietin että mitähän siinä oikein tapahtui. Erityisen hieno juttu oli kuitenkin se, ettei  Riesa reagoinut muurin kaatumiseen mitenkään! Pienen hetken jo pelkäsin, että Riesa juoksee hallista ulos ja karkuun :D



Kolmas rata alkoi jo muistuttaa agilityä, tältä radalta tuloksena femma. Alku oli meille vähän hankala, kun piti heti ottaa vauhti pois ja se menikin aika luvattoman hitaasti. Kepeille viennissä olin myöhässä ja väärin sijoittuneena törkkäsin Riesan kakkosväliin. Olisi pitänyt jäädä kokonaan toiselle puolle ja antaa koiran tehdä työ. Loppu oli ihan hyvä. Kontakteilla pidin kauan ja ne oli hienot. Erityisesti puomiin olen tyytyväinen, Riesa kesti hienosti sivuirtoamisen.
Hallissa oli sateen takia ihan hirveä meteli, mutta pikkukettu otti coolisti. Tästä on ihan hyvä taas polkaista kausi käyntiin.