12. maaliskuuta 2017

Harrastuksena juoksu-A

On tämä pyssärin häivyttäminen kyllä yksi projekti. Vanha toimintatapa tulee aina välillä esille ja yhden pyssärintapaisen jälkeen menee monta toistoa "pilalle", sillä koira ei juokse rennosti ja laukan venytys jää tekemättä. Viime treeneissä Riesa rynnisti aan yli täysin aivottomasti, sanoin oho ja katsoin pahasti josta seurasi seuraavalla yrityksellä pyssärin tarjoaminen... Siinä ei paljoa muuta voi kun katsoa peiliin.

Edelliset treenit näkyivät koiran suorittamisessa tänäänkin, sillä harjan ylityslaukka jäi välillä hyvin vajaaksi. Lisäksi ihan ensimmäisellä toistolla Riesa vielä sekosi totaalisesti askelissaan, mikä varmaan vaikeutti tekemistä entisestään. Riesa kyllä onneksi venyttää toista laukkaa hyvin ja yleensä näin tulee myös osumia, mutta haluaisin osumat vielä vähän alemmas.

Riesalle on myös todella vaikeaa se, jos itse kiihdytän kovaa ohi, jolloin Riesa ei malta keskittyä yhtään ja suoritukset on mitä sattuu. Tänään tehtiin muutama toisto ja laitoin yhdelle kerralle vielä teipinkin tueksi, mutta huonostihan se silti meni. Näihin palataan varmaankin vasta silloin, kun suorittaminen alkaa olla tasaisen varmaa. Myös persjätöt aan jälkeen ovat vaikeita, mutta valssin kanssa ei ongelmaa.

Jotain hyvää silti seurasi spurttailuista, sillä Riesa rupesi taas venyttämään ylityslaukkaa pidemmälle. Loppuun saatiinkin muutamia tosi hyviä suorituksia, joilta toivoisin valmiin suorituksen näyttävän.



En ole tykännyt laittaa näitä juoksarivideoita julkisiksi, mutta menköön tämä nyt. Kaikki treenit on kuitenkin kuvattuna olemassa, ehkäpä projektin lopuksi laitan ne esille.

Paljon vaaditaan vielä treeniä, mutta uskon vahvasti, että kyllä tämä tästä. Se pyssäri taustalla aiheuttaa isoimmat ongelmat, koko este olisi varmasti jo moneen kertaan valmis, jos taustalla ei olisi kuutta vuotta tyystin erilaista suoritustapaa. Olen kuitenkin ikuisena pessimistinä asettanut juoksarille pienen deadlinen. Jos se ei ole huhtikuun loppuun mennessä aikalailla valmis, on aika tehdä päätöksiä. Riesalla ei ole kovin montaa arvokisavuotta kuitenkaan jäljellä, enkä haluaisi yhtä niistä käyttää aan opiskeluun.

Hyvin tämä proggis kuitenkin etenee, yritän pitää mielessä sen, että tämä oli nyt oikeasti vasta 15. treenikerta, pyssärin kanssa on painettu se kuusi vuotta, joten olisi kohtuutonta olettaa suorituksen olevan jo nyt täysin valmis. Pumppereita ollaan saatu häivytettyä hyvin ja joka treenissä otetaan välillä pitkiäkin ratapätkiä alle ennen aata, joten tosi paljon ollaan kuitenkin menty eteenpäin.

Ensimmäinen kisailmokin on laitettu menemään ensi sunnuntaille. En välttämättä olisi ilmoittautunut, jos olisin tiennyt miten voimakkaasti tuo pyssärin tarjoaminen huononsi suorittamista, mutta käydään vielä tiistaina ja torstaina tekemässä ja toivotaan, että saadaan hyviä toistoja alle. Uskon että yksi iso ongelma tulee olemaan rento suorittaminen kisoissa, joten ihan hyvä käydä katsomassa miltä näyttää. Saa samalla juoksutoistoja alle. Kisat on meidän treenihallissa, joten olosuhteiden puolesta pitäisi kisatoistojenkin onnistua.