11. syyskuuta 2010

"en kykene näkemään koiraa, se on liian pieni"

 Riesalle tuli viime viikolla jo 8kk ikää. Paino ja säkärkorkeus on pysynyt hyvin pitkään samoissa lukemissa, joten ehkä voin jo todeta saaneeni medikoiran. Nyt vain pelätään tulevaisuudessa tehtävien terveystarkkien tuloksia. Jos luusto on terve, niin seuraava jännitettävä asia onkin se, opinko koskaan ohjaamaan  vikkelää ja hemmetin nopeaa pikkukettua.
Riesa on ilmoitettu noutajien pääerkkariin.. Se on ipanan ensimmäinen kerta junnuluokassa, ja voi olla ettei arvostelu ole kovin imarteleva. Se on karvaton kääpiö, joten sieltä voi tulla melkein mitä vain. Ilmoitin sen myös Toller Raceen.

Hallin kausikortti loppui, joten Riesan treenailut jää nyt aika minimiin. Viimeisellä kerralla hallilla tehtiin puomin alastuloa ja putkea. Alastulo oli hieno, kuten aina. Ipana päätti myös tutustua vähän omatoimisesti kokonaiseen puomiin, ja yht'äkkiä huomaankin pikkuketun juoksevan keskellä puomia oikein innoissaan.. Hienon 2on/2off se teki kokonaisen puominkin jälkeen!
Putkea tehtiin namikuppipalkalla, otettiin tällä kertaa takaleikkauksetkin mukaan. Ipana pinkoi ihan innoissaan, eikä tuntunut välittävän yhtään siitä että mä vaihdoin puolta. Koska se haki tosi hienosti putkea, otin mukaan yhden hypyn takaakierron, ja lähetin siitä putkeen.
Riesa pääsi myös seisoskelemaan aan alastulolle, hoksasi tosi hyvin mitä haetaan. Mua vähän pelottaa sen kontaktihulluus, tai lähinnä 2on/2off-hulluus. Voi tuottaa tulevaisuudessa ongelmia, mutta se on sitten sen ajan murhe.
Demi treenasi maanantaina. Tehtiin putkeen lähetyksiä, ja yhtä mukavaa rataa. Demi teki medirimoilla, ja hienosti tekikin. Mä pystyin heittämään sen suoran putken toiseen päähän, ja seistä itse toisessa päässä.
Rata meni myös hyvin. Kontaktit vähän hajoili, mutta palautettiin mummo nopeasti maan pinnalle.

Mummon tokoiluissa on ollut kamala tauko, joka on ilmeisesti tehnyt ihan hyvää. Se tekee tosi kivasti, ja meidän ongelmat jäävissä ovat toivottavasti taakse jääneitä. Koko se tokoiluhan on täynnä ärsyttäviä tekniikkavirheitä, jotka olen sille joskus opettanut. Mutta kun me tuskin kokeisiin enää lähdetään, niin seuratkoon sitten vinossa ja edessä ym.
Riesan kanssa ollaan tokoiltu sen verran, että perusaseno alkaa olla ihan kiva. Mä vaan olen saanut sen riippuvaiseksi namista.. Se pyörähtää oikein hienosti perusasentoon, ilman käsiapuja, kunhan mulla on nami kädessä.. Joopajoo, ennen Riesan tuloa päätin että en sitten opeta sitä tuollaiseksi, ja tässä sitä ollaan. Mutta nyt vaan namiapuja häivyttämään.
Imutusseuraamista ollaan tehty parin askeleen pätkissä. Se ei ainakaan vielä yritä pahemmin poikittaa ym. Paikallaolo on myös oikein kivalla mallilla. On kätevää kun on oma häiriökoirakin sille jo olemassa.

Damit ja vaakut onkin jääneet vähän taka-alalle. Meillä on mahdollisuus treenata vaakuilla vain Turussa, ja viime kerralla unohdin tyylikkäästi.. Sitä ennen oltiinkin monta viikkoa putkeen kotona. Ensi kerralla on pakko jo treenailla vaakulla.
Damin kanssa Riesa on ruvennut ihan käsittämättömäski pelleilijäksi.. Loistavat palautukset ovat jääneet jonnekkin pentuajoille.
Kaikki kuvat © Maria Sorvali

1 kommentti:

  1. Hienoa, että sait medikoiran. :) Ihania kuvia, eikä pikkuneiti ainakaan niissä näytä karvattomalle.

    VastaaPoista