5. joulukuuta 2010

pahempi toistaan

Olipas mielenkiintoinen viikonloppu. Saldona kamalat raamisisjäljet käsissä ja jaloissa, Demin rikkoutunut antura ja mulla kolme reikää pohkeessa.

Ei mene hyvin siis. Turussa oli melkein puoli metriä lunta, ja mä vähän riehutin punaturkkeja + kahta labbista pihalla. Demi juoksee, ja hyppää Riesan yli. Sitten ne olikin toistensa kurkussa. Riesa oli hetkellisesti jossain lumen alla, mutta sisupussi ei antanut periksi ihan helpolla.. Kiskaisin Demin niskasta ylös, ja siinä vaiheessa oli muutkin koirat jo kasassa. Potkin niitä pois, ja joku tikkas pohkeeseen. Epäilen Riesaa, koska jäljet on sen verran lähellä toisiaan. Ja toki jos joku labukoista olis napannu, niin saattais olla vähän rumempaa jälkeä..
Saatiin se kasa sitten selvitettyä, kun iskä tuli apuun. Demihän palautuu heti, ja Riesaa saa hetken palautella maan pinnalle.. Loppuillan ne oli kuitenkin ihan iisisti.

Yöllä olin menossa nukkumaan, ja ne oli taas toistensa kimpussa. Meinasi vähän paniikki iskeä, kun nukun alakerrassa, eikä sieltä kuule yläkertaan... Koitin ensin heittää Demin toiseen huoneeseen, mutta Riesa oli vähän turhan tiiviisti kiinni, ja jotenkin sain vaan tungettua Riesan toiseen huoneeseen ja paiskattua oven sen nokan edestä kiinni.
Sen jälkeen huomasin että Demi ontuu, ja olin ihan varma että nyt sillä on vähintään jalka poikki ja ties mitä. Kääntelin ja pyörittelin jalkaa, kunnes tajusin että mä ja koira ollaan molemmat ihan veressä.. Onneksi kyseessä oli vaan pieni haava anturassa, eikä sen isompaa. Loppuyö meni taas rauhallisissa tunnelmissa.

En nyt oikeasti yhtään ymmärrä noiden koirien käyttäytymistä, Riesa on yleensä tosi nöyrä ja Demi niin itsevarma ettei se pienestä käy päälle.
Viime kerralla Turussa niillä kävi myös vähän tunteet kuumina. Riesa rupesi yht'äkkiä rähjäämää Demille (joka onneksi pysyi käskyllä poissa), eikä Riesa meinannut palautua millään. Seuraavana päivänä ne ottikin matsia, mutta ne sai helposti erotettua..
Kotona ne on ottaneet yhteen kerran, ja siitäkin on jo vaikka kuinka kauan aikaa. Eli ilmeisesti Turku (vai muut koirat?) on joku ratkaiseva juttu tässä.

Ylipäätään Riesa on ihan kummallinen. Demi yleensä vaan rähjää (ei siis käy kiinni), ja palautuu ihan vaan karjaisusta. Riesa taas on heti hampaiden kanssa menossa, ja ihan raivopäinen. Onkohan se vaan niin epävarma teini, jonka vuoksi pelaa heti kovilla? Tai onko Demi menettämässä otettaan, vai mitä ihmettä täällä tapahtuu...

Jos/kun ne ottaa vielä yhteen, olisi varmaan fiksumpaa repiä Riesa ensin irti. Demille kun ei tosiaan tarvitse kuin karjaista, ja ehkä töniä vähän pois. Riesasta voi vaan olla vähän hankala saada otetta.. Ilman hampaanjälkiä siis.
Noh, toivotaan ettei tilanne enää toistu, ja tämä olisi joku Riesan/Demin ohimenevä uhmavaihe.

6 kommenttia:

 1. Meillä oli samoihin aikoihin (Riimi abt vuoden) myös tappelua melkein joka lenkillä. Sitä vaihetta kesti kuukauden-pari ja sen jälkeen ei ole tapeltu varmaan kertaakaan. Jossain vaiheessahan se täytyy selvittää, kuka on pomo, vaikka aika hurjallehan se itsestä näyttää. Tsemppiä ja yritä olla rei'ittämättä itseäsi enempää!

  VastaaPoista
 2. Toivotaan että täälläkin rauhoitutaan kohta.. Eniten mua hirvittää noiden kokoero, Demi on niin paljon isompi että Riesahan siinä ottaa kunnolla turpaansa. Vaikka aika raivolla sekin pistää kampoihin, mikä tuli mulle ihan yllätyksenä.

  VastaaPoista
 3. Juteltiin tänään pentutreffeillä aiheesta. Ilmeisesti samat ongelmat on tällä hetkellä akuutteja monissa kahden koiran talouksissa ja riiviöt ovat ilmeisen sinnikkäitä ottamaan turpaan... :)

  VastaaPoista
 4. koirilla jää varmasti arvojärjestys keskenään epäselväksi jos joka kerta keskeytät "tappelun", eihän ne mistään muusta syystä tappele...?

  VastaaPoista
 5. Anonyymi; Mielummin revin koirat irti heti, kun vasta sitten kuin 10cm ja 6kg pienenpi Riesa todellakin vaatii pelastamista.. ;)

  Kommentoithan jatkossa omalla nimellä!

  VastaaPoista
 6. Meillä on kans nyt muutamaan kertaan otettu yhteen, ei ihan noin "verisesti" mitä teillä, mutta siis hampaat on käyny. En kans tiedä, et mikä toi juttu on. Nanni on yleensä dominoiva ja tekee kerrasta selväksi, mutta Fiilikselle se näyttäis antavan periksi ja epäröi O.o Ja Fiilis senkun ärsyttää ärsyttämistään ja oikeen kerjää verta nenästään. Tilanne oli yhdessä vaiheessa parempi, mut sittenku F aloitti juoksunsa niin sama alko taas. Tässä vaan odottelen, että millon Nannilla oikeesti palaa pinna ja Fiilis lentää ilmalennon. Tai sitten toisinpäin *rolleyes*. On nää teinit kivoja....

  VastaaPoista