5. kesäkuuta 2011

sinne meni

Ensimmäinen kisailmo nimittäin! Eihän tähän voi sanoa muuta kuin hui saakeli. Joku voisi kysyä, onko juuri kisaikään tullutta koiraa järkeä viedä kisoihin, ja pohdin sitä itsekin. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että Riesa osaa suorittaa jokaisen esteen, lukea rataa ja edetä itsenäisesti. Kaikki vaatimukset siis kasassa, suurin kompastuskivi on remmin toinen pää. Ei tuloksella väliä, lähdetään vähän katsomaan miltä ykkösluokan radat näyttävät nykyään. Minullakin melkein vuosi edellisestä kisastartista, ja ykkösluokasta ties kuinka kauan.
Treenattu ja tehty ollaan aivan törkeästi, sitä se koulun loppuminen teettää. Maanantaina saapuu taas paluu arkeen töiden muodossa, mutta eiköhän me silti ehditä treenata ja touhuta riittävästi molempien kanssa.


Muita treenejä en enää muista, mutta perjantaille väänsin ylläolevan radan. Mittasuhteet on taas mitä on, mutta kutakuinkin noin. Suurin ongelma oli seiskaputki. Päätin valssata 6. jälkeen, koska toista kautta kierrättäminen ei tuntunut hyvältä idealta. Putken pää oli houkuttelevan lähellä, ja meinasin taas kumarrella.. Onneksi Jenni oli palauttamassa järjestykseen. Saatiin melko vaivattomasti onnistumaan, kunhan muistin pysyä pystyssä, kääntää ajoissa ja vielä heittää sen koiran hypylle.

Kepeillä tein persjätön, kesti hyvin. 9-11 ei myöskään mitään ongelmaa. Loppuun oli pakko koittaa jotain extremeä mitä ei olla koskaan tehty. Eli 12 ennen takaaleikkaus, vastakkaisella veto ja työntö 13, ja siitä vielä ohjaamaan 14 takaakierto. Toimi aivan törkeän hyvin! Milloin tuo kakara on ruvennut lukemaan rataa ja hakemaan esteitä noin hyvin? Hienoin pieni!

Lopussa tehtiin vielä takaaleikkausta kepeille. Jenni oli palkkaamassa tokaa väliä, ja ipana tajusi jutun alta aikayksikön! Parin palkkauskerran jälkeen pystyin leikkaamaan molemmilta puolilta ilman ongelmia, superpentu!


Lauantaina juostiin roturace-tapahtumassa. Team Tollot koostui Riesasta, Rauhasta, Edistä ja Nemosta. Midijoukkueita oli yhteensä 32, ja me olimme lopulta sijalla 5! Riesan aika oli 7.40, jolla se oli kaikista n. 128 koirasta sijalla 6. Ei huono! Ihan vikkelä kettu ilmeisesti.

Viikon aikana erehdyttiin jopa tokoilemaan, ehkä sekin tästä vielä elvytetään. Tai sitten jätetään se talvilajiksi, ja keskitytään kesä agilityyn ja taippareihin treenailuun. Todennäköisesti teemmee näitä kaikkia. Seura hankki myös pari flyball -boksia, joten eiköhän sekin kuulu meidän kesään. Demillekin laji voisi sopia!

1 kommentti:

  1. Ellu, sillon pitää takoa kun rauta on kuumaa! ;) Eli hyvällä sykkeellä kisoihin! :)

    VastaaPoista