30. syyskuuta 2012

Tokoähky

Taas tokoiltiin. Käytiin Johannan kanssa tekemässä pikkutokot tänään aamupäivällä (sunnuntaina yhdeltä on aamupäivää!). Vähän oli unessa niin ohjaaja kuin koirakin, mutta oli taas paljon hyviä juttuja.

Aloitettiin luoksarilla, stoppi ei enää pelittänytkään. Huoh. Riesa valui jopa takapalkalla?! Mrr. Ei tämän ihan näin pitänyt mennä. Laitetaan koko luoksari jäähylle, selvitellään vähän ajatuksia ja sitten uudestaan. Mä olen koittanut opettaa tätä niiiin monella eri metodilla, kohta on todettava että en vaan osaa.
Sinänsä luoksarin toimimattomuus ei edes haittaisi, koska pisteitä tulee kuitenkin. En silti vaan pysty lähtemään kokeeseen, jos kaikki liikkeet eivät toimi kunnolla.


Seuraavaksi taidettiin tehdä kakeja. Ensimmäisessa vaihdossa lähti röyhkeästi etenemään, huomautin ja sen jälkeen vaihdot oli tosi hyviä. Palkkasin heittämällä nameja taakse. Toimii paremmin kuin takapalkka, koska Riesan ei tarvitse koko ajan kuikuilla taakse.. Muutenkin lelupalkka alkoi viemään koiraa vähän vääränlaiseen mielentilaan. Haluaisin kuitenkin koiran olevan suht rauhallinen, muuten se voi lähteä käskyjen välillä jumppailemaan omiaan, tai sitten etenee.

Näiden jälkeen tehtiin pari jäävää. Riesa osaa taas seurata! Pileet! Ehkä parin päivän takainen muistuttelu auttoi, en tiedä. Itsekin olin rennompi ja pidin kropan suorassa, mikä varmasti osaltaan auttoi Riesaakin. Toki sillä oli vielä keulimisintoa jäljellä, mutta homma näytti jo varsin hyvältä seuruulta!

Itse jäävistä makuu meni hyvin, ei treenattu enempää. Seisomisessa olin aluksi epäselvä käskyn kanssa ja heitti maihin. Muuten taisi tehdä ok. Ei vieläkään tehty kokonaisena, en halua että oppii kävelemään perään..

Loppuun pari noutoa. Perusasentoon hakeutuminen oli taas astetta helpompaa, mutta kapulan ottamisen jälkeen on aivan hirveän vaikea pysyä istumassa... Edistysaskelia kuitenkin! Vielä vaan paljon loppuosan treenausta.


Loppuun tehtiin vielä yhteispaikkis. Aikaa en tiedä, olisko ollut yhteensä joku 2min..? Menin auton taakse piiloon ja kävin palkkaamassa välillä. Välipalkat selkeästi vähän hämmentää Riesaa, mietinkin pitäisikö vaan jättää välipalkat sikseen ja tehdä satunnaisesti eri pituisia makuita..? En tiedä tappaako se sitten motivaation pitkistä makuista, vai nostaako liikaa virettä, jos se koko ajan odottaa vapautusta. Turhan monimutkainen eläin... Ja laji!

Demsun verikokeidenkin tuloksetkin kuultiin perjantaina. Kaikki oli kunnossa! Toivottavasti mummeli porskuttaa vielä pitkään, vaikka vanhemisen merkkejä alkaakin ilmaantua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti