29. tammikuuta 2013

Lisää liikkuvaa kuvaa

Joku ei joskus meinannut uskoa, että Riesa on oikeasti hirveän raskas vietävä aksaradoilla. Tämän päivän ratatreeni tuo hyvin esiin meidän suurimmat ongelmakohdat... :DTähän väliin voisi huomauttaa, että päällejuoksuja on treenattu ja palkattu Riesan lyhyen uran aikana jo ihan liikaa. Treeni jatkukoon... Pienissä vauhdeissa menee radan osana usein jo varsin hyvin, mutta yhtään kovemmissa vauhdeissa on ihan mahdotonta tulla ohjauksiin. Eikä tommonen sivuttainen hyppy ole hyppy ollenkaan, pöh.

Ensimmäiseesä pätkässä näkyy hyvin, mitten hyppy on ihan hiton vaikea suorittaa, jos se ei ole tuotuna nokan eteen. Riesa korjaa hirveän vähän mun virheitä ja joskus käy noin. On uskomatonta, miten koiran ego mahtuu hädintuskin ovista sisään, mutta itsenäiset päätökset radalla ei tule kyseenkään... Aksa on Riesalle kovin vakava asia, ei sovi sooloilla.

Vaikka tänään ei ihan kovin sujuvasti mennytkään, oli treenaaminen taas hirveän kivaa. Tauon jälkeen on joka treeneissä ollut hyvä fiilis, ja Riesa on keskittynyt paljon paremmin, jee!

Suurin syy on varmasti mun oma asenne. Riesa on valehtelematta hallilla todella ärsyttävä. Suorastaan raivostuttava, mä en tykkää yhtään mistään ylimääräisestä hillumisesta. Ennen tauolta palaamista totesin kuitenkin, että mä en voi asialle yhtään mitään. Riesa ei ole sen tyyppinen koira, joka tulee hillitysti hallille ja makoilee leppoisasti hallin lattialla. Mun pinnan kiristyminen ei vaikuta asiaan mitenkään, joten antaa olla. Heti tuli molemmille parempi fiilis ja aksa on taas pitkästä aikaa ihan oikeasti kivaa.

1 kommentti:

  1. Raili ja Riesa vaikuttavat varsin samantyyppisiltä aksakoirilta, meillä ihan samat ongelmakohdat. Ja egon kanssa ihan sama meininki ;)

    VastaaPoista