26. maaliskuuta 2013

Kaaos

Kaaos kuvaa varmasti hyvin viikonloppun kisoja! Riesalla oli kyllä juuri oikeanlainen mielentila, mikä oli varmasti kivoin juttu koko kisapäivässä. Muakaan ei alkanut radan sekoilut sen enempiä ärsyttämään, koska koira oli niin kivasti mukana ja treenikaverit sentään hakivat hyviä tuloksia.
Oma mielentila oli kisojen suurin miinus, huoh. Vähän yritystäkin voisi sinne kisakentille ottaa mukaansa. Homma pelitti hyvin niin kauan, kunnes tapahtui jotain ennalta suunnittelematonta. Vaikka yksi vähän hassusti levahtanut kaarros, jonka jälkeen keskittyminen hajosi ihan totaalisesti ja aloin huolimattomaksi. Turha mitään tuloksia tuolla asenteella odotella, koska joka radalla yleensä sattuu aina jotain pientä.

Ensimmäisellä radalla Riesa kaahotti yhdestä putkasta järkyn kaarroksen jonka jälkeen ite katosin kartalta ja ohjasin Riesan puomin ohi 8) Aika hyvin ohjattu, sillä kontaktihullu kettu hakee yleensä kontaktit vähän turhankin helposti. Tämän jälkeen mentiin puolitehoilla, huoh. Plussaa siitä, että tehtiin onnistunut välistäveto ja vaikea keppikulmakin onnistui. Mutta se hemmetin tikkurivistö oli taas Riesan mielestä yhden välin liian pitkä ja se oli jätettävä välistä. Huoh. Treeneissä se on tehnyt tosi hyviä keppejä, mutta kisoissa on kepit alkaneet jäädä vähän enemmänkin kesken... Lopun kruunasi vielä "no mene johki tonne ehkä taakaa emt" - ohjaus, eikä Riesa ihme kyllä lukenut tuota takaakierroksi :D

Toinen rata oli vähän hallitumpi kokonaisuus, mutta aika sekainenhan sekin oli. Jäin jälkeen, enkä enää osannutkaan ohjata Riesaa takaa keinulle. Vaikeaa tommoset kun osuu yllättäen kohdalle. Tämän jälkeen pari muutakin sekoilua, kun en ohjannut sitä koiraa kunnolla. Yees. Tältä radalta jäi kuitenkin hyvä fiilis, sillä en uskonut Riesan ohittavan putkiansaa suosiolla, mutta tämähän sujuikin vallan mainiosti.

Viimeinen hyppäri... Radalla oli kolme suoraa putkea peräkkäin, ja sittenkän pingottiin se mikä jaloista lähti :D Putket eivät kuitenkaan tuottaneet ongelmia, vaan lähdön häiriöherkkyys. Joku ystävällinen ihminen oli jättänyt narupallonsa lähdön taakse ja Riesahan bongasi sen. Koitin näyttää Riesalle omaa lelua, mutta sen ajatukset olivat luokkaa "MUN TENNISPALLO 8DDDDD". Lähdöstä se paineli kerran pallon luo, kannoin takaisin ja Riesa meinasi kertaalleen lähteä takaisin, menipä hyvin taas. Koko rata meni aika sekoiluksi, mutta tulipahan juostua. Halusin ehdottomasti päästä juoksemaan tuon putkipätkän, sen vuoksi en painunut samantein radalta ulos... :DNyt on hyvä aika jäädä taas pienoiselle kisatauolle, sillä itse vietän pian aikani lähinnä pääsykoekirjojen parissa. Tämän vuoden arvokisoissa käydään kesäkuussa kisaamassa SM joukkueessa, ja sen jälkeen voisi olla loistava hetki laittaa oma pää kuntoon ja lähteä kisaamaan taas hieman fiksumpana.

1 kommentti:

  1. Tämä ei nyt ehkä oikein sovi tekstiisi, mutta tuon videon katsottuani en voi sanoa muuta kuin että voi vitsit, te olette ihan tajuttoman hyviä! Oma tollerini on muutaman kuukauden nuorempi kuin Riesa, mutta emme ole vielä edes uskaltaneet lähteä kisaamaan.

    Milloin aloititte treenamisen? Ja kuinka usein treenailette?

    http://noutajavalo.blogspot.fi/

    VastaaPoista