15. joulukuuta 2015

FI AVA-H Riesa

Vihdoinkin on douppitauot lusittu ja päästiin vajaan kahden kuukauden tauon jälkeen taas kisaamaan. Nyt vain sormet ja varpaat ristiin, että nämä tauot olisi nyt tältä erää tässä. SM-kisojen jälkeen kun ei ole muuta kuin taukoiltu, ensin vapaaehtoisesti ja sitten vähän vähemmän vapaaehtoisesti.

Sunnuntain neljän radan urakka alkoi hyppyradalla. Radan reunalta rata näytti haastavalta, mutta osoittautui ihan kivaksi pätkäksi. Me ei perinteisesti osata mitään hyppyradoilla, mutta tälle radalle mentäessä oli ihan varma olo. Pieni hässäkkä saatiin kuitenkin aikaiseksi radan loppupuolella, kun Riesa valahti pussista vähän pitkälle. Tosi hyödyllistä opettaa koiralle hyvä putkijarru ja sitten olla käyttämättä sitä...
Pienesti Riesa siinä pyöri, mutta selvittiin maaliin asti. Tuloksia sai odotella ihan tuhottoman kauan, enkä ollut täysin varma, saatiinko pyörimisestä kieltoa vai ei.


Tulokset tulivat seuraavan radan tutustumisen jälkeen ja Riesahan voitti koko radan! Fiilis oli todella helpottunut, viime kauden voittopaniikki vielä elävästi mielessä... Turhautuminen nousi silloin ihan uusille tasoille, kun voitto jäi aina jostain viimeisestä rimasta tai muusta sössimisestä kiinni.
Voiton myötä Riesa sai viimeisen hyppysertinsä ja on nyt siis valio myös hyppyradoilta! Tittelit ei sinänsä merkitse mitään, mutta mukava saavutus kuitenkin.

Toiselle radalle mentäessä keskittyminen rakoili pahasti. Olin edelleenkin niin helpottuneen onnellinen voitosta, että ennen rataa vain päättömästi kävelin ympäri hallia, kun en osannut tehdä muutakaan. Hyllyksi siis tämä rata, mutta kontaktit oli hyvät ja paremmalla keskittymisellä rata olisi pysynyt varmasti kasassa.

Kolmannelta radalta harmillinen hylly. Yksi valssi valahti vähän liikaa ja Riesa oli väärällä hypyllä. Mutta mitä pienistä, hyvä rata muuten ja kontakteista iloitsen taas suuresti! Tältä radalta on jonkunlainen videokin:


Viimeiselle radalla saikin lähteä ihan rennoin mielin, sillä yksittäisiä nollia tai sitä voittoa me ei enää tarvita. Tämäkin rata oli meiltä tosi hyvä, vaikka rataprofiili ei mikään oma lemppari ollutkaan. Ennen loppusuoraa sattui pieni kommunikaatiokatkos, sillä Riesa luki saksalaisen ilmeisesti ihan tavan päällejuoksuna ja olikin yllättäen väärällä puolella. Itsellä oli  focus jo liikaa loppusuoralla, seuraavalla kerralla koirakin mukaan ;) Tältä radalta siis femma.

Ensi sunnuntaille onkin jo buukattu seuraavat kisat. Samoilla fiiliksillä sinne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti