19. huhtikuuta 2010

Hyvä treeni


Siitä tietää että on keskittynyt kunnolla rataan, kun ei muista sitä enää muutama tunti myöhemmin.. Rata oli siis jotain tuon näköistä, vaikka siinä saattaa kyllä olla muutama hyppy väärässä paikassa. Kymppihyppykin oli mukamas sopivasti ansaesteenä, mutta ei se paperilta oikein välity.. 
Hyvä treeni pienestä muistinmenetyksestä huolimatta. Alkuun ajattelin että voi ei, ei sitten yhtään meidän tyyppinen rata. Rata oli melkoisen ahdas, vaikka edelleen piirrustus antaa ymmärtää vähän muuta.. Mähän olen valssailija, persjättöä olen opetellut kunnolla käyttämään vasta tässä ihan lähiaikoina. Valssien kanssa tuo rata ei olisi toiminutkaan, mutta saatiinhan me oikein hyvä ja vauhdikas treeni tehtyä.
Alku oli suoraan meidän painajaisista, kolme kontaktiestettä, ja kaikken tylsimmälle piti mennä. Kerrankin otin huomioon kaikki alun ansaesteet, ja sainkin koiran melko simppelisti keinulle. Putken jälkeen tein ensin persjätön, mutta totesin ettei se vaihda kunnolla koiran suuntaa, koska Demi paineli suoraan kymppihypylle. Valssin kanssa saatiin koira näppärästi puomille. Kontakti hyvä, ei hakenyt enää yhtä paljon paikkaa. Puomin jälkeen valssi, ja siitä 5-7 hyvin. Jotenkin mulla olisi sellainen muistikuva, että kutosen jälkeen olisi ollut hyppy, koska tota sai ottaa tosi kunnolla haltuun.. Seiskan jälkeen kääntyi ihan hyvin, vaikka aa aika puoleensä vetävä olikin. Otin ensin turhan lepsusti putkelle käännön, ja koira painui puomille. Toisella kerralla otin paremmin haltuun, ja koira löysi tiensä putkeen. Putken jälkeen persjättö, ja ysin jälkeen myös. Kympiltä vedin vain koiran esteelle 11, ja pingoin kun mikäkin, jotta ehtisin tehdä persjätön, ja siitä heitettyä koiran esteelle 12. Loppu hyvin, aan kontakti nopea. 
Jotenkin nyt tuntuu että multa puuttuu yksi este tosta piirrustuksesta, koska tuon mukaan koiran olisi vain voinut vipata esteelle 13, ja leikata takaa.. 
Joka tapauksessa koira kulki tosi hyvin, enkä mä hidastanut sitä tunkemalla ahtaaseen väliin ahdasta valssia. Toisella kerralla muuten hienosti, mutta 13. rima alas. Vedätin vähän turhankin paljon, ja noinhan siinä käy.. Kolmannella kerralla tehtiin ihan kisanomaiset kontaktitkin, eli en palkannut, ja vapautin melkein heti kun tassut oli maassa. Nollalla läpi, hieno Deeku.

Toisena ratana oli keppikulmia. Kulmat on meillä ihan suht hyvin hallussa, joten keskityttiin meidän ongelmakohtiin. Keppien takaaleikkauksiin ja vedättämiseen. Eipä ongelmia, koirakin jaksoi tosi hyvin, vaikka kepit on yleensä Demille vähän semmonen tylsä este.

Ensi sunnuntaina olisi sitten kisat Janakkalassa. Kaksi starttia kolmosille, joista A- rata on Juniori Cup-osakilpailu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti