7. kesäkuuta 2010

Sunnuntaina oltiin Riesan kanssa koko päivä seuran epiksissä. Mä olin töissä, ja Riesa lekotteli häkissä. Käytin sitä kylläkin usein ulkona, ja se pääsikin remuamaan puolivuotiaan espanjanvesikoira Nanan kanssa.
Riesallahan on hirmu vähän ollut sellaisia koirakavereita, joiden kanssa se pääsee kunnolla riehumaan. Kaveri on aina joko liian iso, tai sitä ei kiinnosta. Alussa Riesa oli hieman ihmeissään siitä, että kaveri tunki iholle ja koitti saada leikkimään. Nopeasti se kuitenkin tajusi jutun juonen, ja sai kerrankin tasoistaan leikkiseuraa..
Korvat oli välillä vähän hukassa, mutta koitin palkkailla sitä aina lähelle tulosta ja kutsua vain sellaisissa tilanteissa missä se varmasti tulee luokse.
Yhden kerran se sitten otti hatkat. Koirat pyöri aika kaukana, enkä nähnyt tilannetta, mutta Riesa taisi hieman säikähtää jotain. Se lähti siitä sitten juoksentelemaan, ja painui suoraan oman häkin luo. Laitoin sen vaan suoraan häkkiin, kun en oikein tiennyt miten mun olisi pitänyt siinä tilanteessa toimia.
Koirat painivat vielä useaan otteeseen päivän aikana, ja silloin se oli hyvin kuulolla.

Riesa on myöskin päässyt vähän syvemmälle agilityn ihmeellisen maailmaan. Ollaan ruvettu treenailemaan puun kiertämistä, ja niiden kanssa jotain yksinkertaisia ohjausjuttuja. Mitään käskyä en vielä ole liittänyt mukaan, mutta se tarkkaileekin melko hyvin mun liikettä.
Likka tajusi tosi hyvin idean, ja selvästi tykkää puuhasta. Hirveästihän noita täytyy vielä treenata, ennen kuin niiden kanssa voi mitään yhtään monimutkaisempaa ottaa. Valssia ollaan pari kertaa treenattu niin, että heitän koiran oikealla kädellä kiertämään puuta, valssaan välissä ja sitten heitän sen vasemmalla kiertämään toista puuta.
Kakara oli ihan innoissaan, ja vauhtiakin löytyi melkoisesti. Pitää vaan nyt muistaa, että se on ihan ipana, eikä sen tarvitse vielä mitään monimutkaisia juttuja osata. Sen kanssa on vaan niin hirmu kiva tehdä, kun se on ihan kympillä mukana, ja selvästi tykkää.

Kontaktien 2on/2off asentoakin ollaan treenailtu. Etutassut maassa, ja takatassut patjalla.
Mulla oli hirveästi ideoita siitä, miten lähden niitä opettamaan. Piti vain löytää Riesalle se kaikkein sopivin.
Ensin kokeiltiin sellaista, että innostutan sitä lelulla, laitan lelun vähän matkan päähän maahan ja nostan koiran kontaktiasentoon ja pidän sitä pannasta. Samalla hoen vähän käskysanaa ja vapautan leulle.
Riesasta näki heti, ettei se viihtynyt siinä kun mä pidin sitä pannasta ja vähän kropastakin.
Joten siis, nami ja naksu käyttöön. Homma lähti sujumaan tosi hyvin, ja tajusikin nopeasti mitä siinä haetaan. Tulevaisuudessa pitää kylläkin muuttaa sen verran, että palkka tulee maasta eikä multa kädestä. Näin se toivottavasti saa tulevaisuudessa itsenäiset kontaktit.

Meidän kone levisi, joten kuvia yms. ei blogiin ilmesty vähään aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti