30. heinäkuuta 2010

Kääpiö

Tultiin koirien kanssa keskiviikkona Turkuun, ja tänään pyörähdettiin mätsärissä hakemassa vähän käsittelykokemusta.
Riesa seisoi tosi hyvin, välillä koitti tarjota maahanamenoa ja istumista, mutta tajusi kuitenkin nopeasti jutun juonen. Antoi myös tuomarin käsitellä hyvin.
Liikkeessä taas tuli hyvin esille meidän treenaamat asiat.. Joihin ei siis kuulu näyttelyravaaminen.. :D
Riesa käveli mun vieressä ja tapitti koko ajan suoraan silmiin. Otin kaikki namit pois kädestä, ja katsoin itse eteen, mutta kakara vaan kulkee tapittaen silmiin. Pätevä pentu siis, katsekontaktiahan me ollaan treenattu.. Tuomarikin naureskeli tälle tokokoiralle. Sinisen kanssa siis poistuttiin kehästä.
Nauhakehässä ei sen kummempia, Riesa jatkoi silmiin tapittamista, mutta seisoi tosi hienosti. Ei sij.
Märsäripaikalla bongattiin muutama muukin tolleripenikka. Meinasin kuolla nauruun kun eräs nainen kysyi onko Riesa ihan puhdas tolleri, kun on niin kovin pieni. Naisella oli itsellään vajaa viisikuinen tollerinarttu, joka oli isompi kuin Riesa.. Säkää niillä oli suurinpirtein saman verran, mutta toisella oli enemmän massaa.

Kyllä mä olen tiennyt, ettei Riesa mikään iso ole, mutta että noin pieni! Noh, siitä voisi tosiaan jäädä se medi.
Naureskellen mennään 8.8. pentukehään. Jos sitä ei edes meinaa tolleriksi tunnistaa, niin tuskin kovin suurta menestystä on odotettavissa. Eipä tuo mitään, ihan söppänä se on. Meidän tavoitteet on muutenkin alusta asti olleet ihan jossain muaalla kuin näyttelykehissä.
Muuten me ollaan treenailtu pääasiassa noutojuttuja, ja meidän palautukset alkaa leviimään käsiin.. Sisällä Riesa tuo tosi kivasti lähes poikkeuksetta käteen asti, mutta ulkona se saattaa pudottaa damin, tai sitten tehdä kamalan kunniakierroksen ennen palauttamista.
Nyt me tehdäänkin ihan lyhyitä noutoja, pääteemana palauttaminen. Jotenkin tylsää vaan tehdä juttuja, jotka koira periaatteessa osaa. Mä pelkään että tuo kyllästyy, kun vaikeusaste pysyy samana, ja sitten palautukset leviää entistä enemmän.  Toivotaan nyt, että toi olisi vaan jotain pikaisesti ohi menevää.

Riistaa ei olla nyt näillä heltellä otettu sulamaan, kun mut tuntien se unohtuu ja lähtee sitten hetken kuluttua kävelemään.. Siiven voisi kyllä ottaa.
Jos Riesasta jää noin kääpiö, niin mä en tajua miten se ikinä pystyy suorittamaan taippareita.. Viimeksi kun näytin lokkia, niin lintu oli suurinpirtein koiran kokoinen.. Toi ei yksinkertaisesti saa siitä kunnon otetta. Viimeksi se sai siitä jonkinlaisen otteen, mutta koska lintu oli niin iso, Riesa tuntui välillä enemmänkin raahaavan kuin kantavan sitä.

3 kommenttia:

 1. Jos lohduttaa, niin eräs agilityohjaaja kysyi karvansa pudottaneesta Riimistä, että onko sillä rotua. Totesin, että sen rotu on lyhytkarvainen novascotiannoutaja. Täti jäi vissiin miettimään, onko sellaista rotua. :) Kyllä se neiti siitä aikuistuu, kun saa kunnon turkin ja muistaa kasvattaa jalkojen lisäksi rintakehääkin! Ja kokeiles niitä lokkeja ilman siipiä aluksi. Eikä sille voi mitään: ne on ihan perhanan suuria tollerinartulle, mutta onneksi tollerit on sitkeitä tyyppejä!

  VastaaPoista
 2. Heh. Mulle on aika sama minkä näköinen toi on, nyt vaan jännitetään lähinnä tota medirajaa.. :D Minkä kokonen Riimi oli Riesan ikäsenä? Riesa on nyt siis n. 10kg ja n. 40cm..
  Pitää kysellä saisinko ottaa ton ainoan lokin siivet pois, oisko siihen jotain muita kikkoja..? Jotkut on kuulema laittaneet linnun johokin sukkahousujen sisään, sitoneet siivet kiinni tms.

  VastaaPoista
 3. Riimin kasvusta löytyy kuvia ja grafiikkaa täältä: http://runollinen.fi/site/index.php?option=com_content&view=article&id=200&Itemid=68

  Korkeutta en ole mitannut kuin satunnaisesti, mutta painossa on koko ajan mennyt omien pentujensa edellä. Näppituntumalla voisin sanoa, että korkeuskasvu on hiipunut puolen vuoden jälkeen ihan pariin senttiin.

  Lokkeja voi tosiaan paketoida esim. niin, että laittaa keskivartalon kohdalle tiukan sukan. Jos koira ottaa riistaa, niin älä peitä sitä kokonaan. :)

  VastaaPoista