14. joulukuuta 2010

too hot to handle

Riesa sai eilen hallilla tehdä ihan samaa pätkää kuin muut 1-2lk koirakot, koska olin liian laiska kehitellääkseni omia pätkiä.
Radan voi klikata isommaksi.
Tehtiin rataa jossain 3-7 esteen pätkissä, eikä oikeastaan mitään ongelmaa. 
Mutta voi vau millainen raivo ipanalla on syttynyt radalla! Se paahtaa ihan täysillä, ja sikailee toisinaan minkä kerkiää. Sikailusta voi olla montaa mieltä, mutta musta on tosi kiva että sillä on tuollainen asenne radalla. Perässä pysyminen on tietysti astetta vaikeampaa, kun sen vauhti ja itsevarmuus kasvavat jokaisella treenikerralla. Olen myös jatkuvasti myöhässä, hyvin usein huomaan sen jo menneen... Mutta kai sitä pitäisi olla onnellinen tälläisestä koirasta ja vaan opetella :D
 Toisella pikkupätkällä tehtiin lyhyitä pyörityksiä, jotka menivät myös tosi kivasti.
Päätin myös, että vajaa 1v on melko sama kuin 1v, ja Riesa sai tutustua keinuun. Joku lahjoittakaa sille aivot, jotka pysyvät menossa vähän kovemmassakin menossa... Sillä on niin hirveä hinku alastulolle 2on/2off asentoon, että ei se edes tajua keinun liikettä. Eli siis treeniä vaan.. Mutta ainakin sillä on hyvät kontaktit.

Teknisesti Riesa on tosi taitava, joillain alueilla jopa taitavampi kuin Demi, mutta joitain se ei hallitse juurikaan. Ei sen tietysti tarvitsekkaan, mutta nyt otetaan ne työn alle.
Takaaleikkauset on pakko noin nopean koiran osata. Putkilla menee yleensä ihan ok, mutta hypyillä tai muilla esteillä ei olla oikeastaan tehtykkään. En usko tämän olevan mikään vaikea asia, kunhan laitetaan vaan namialusta palkaksi.
Irtoaminen ja ylipäätään kaukana ohjaajasta työskentely on myös tärkeä taito.. Namialustaa taas vaan kehiin.
Muuta mä en itseasiassa keksikkään. Tietysti sillä on paljon esteitä opettelematta (muuri, pituus, kepit, rengas, keinu,a), mutta luulen että ne ovat tässä helpoin osuus..
Mutta ylipäätään haluan Riesasta itsenäisen ja estevarman koiran, joka on kuitenkin kuulolla.


2 kommenttia:

  1. Hienoa Riesa! :):)

    Älyä ei voi kauhalla vaatia, kun on lusikalla annettu...

    VastaaPoista
  2. Heh, ehkä ei :D
    Mutta minkäs teet, kun on liian kova vauhti niin äly jää pakostikin jälkeen..

    VastaaPoista