25. tammikuuta 2011

mieletön

Wow, mikä Riesa!
Rata eilen oli ylläoleva, miinus kymppihyppy. Koitin alusta asti asennoitua niin että Riesa kyllä osaa, pitää vain luottaa. Menin 1 ja 2 hyppyjen väliin, tarkoituksena tehdä valssi ennen kolmoshyppyä. Riesa lähti niin pirun kovaa mun liikkeeseen että valssasin vasta joskus kun R oli riman päällä... Eihän sellainen tuota käännä yhtään, joten ipana taisi päätyä neloshypylle asti :D Tosi hienosti se kuitenkin irtosi, joten ei muuta kuin nakkia naamaan ja uudestaan. Nyt muistin jopa aloittaa sen valssin oikea-aikaisesti ja kettu kääntyi tosi nätisti. Palkka tässä.
Kolmoselle olisi varmasti toiminut takaaleikkauskin, mutta noista valsseista pitää palkata tosi paljon. Jarrua kun ei ole..

Seuraavaksi 3-5, valssi nelosen jälkeen ja tuli tosi hyvin mukaan. Pitää vain aloittaa riittävän ajoissa. Vitosen jälkeen palkka.

Lopun välisvedot menivät hyvin, jos heitin ysihypylle sylkkärillä. Muuten en ehdi millään. Nyt mentiin 30cm rimoilla, toivon että tulevaisuudessa korkeamman hypyt hieman hidastavat.. Ja toki sitten varmuuden myötä voin pysyä kauempana ja saada niin enemmän aikaa..
Nyt se irtosi seiskahypylle melko vaihtelevasti, joskus kääntyi juuri ennen hyppyä. Rupesin jarruttamaan liian aikaisin, jolloin Riesa ei suorita estettä. Toisilla kerroilla käytin liian aikaisin vastakkaista kättä, mikä sitten käänsi koiran.
Muuten radasta jäi tosi hyvä fiilis, molemmilla oli hirmu kivaa, itse liikuin paremmin ja mulla oli taas se kiituri mikä aina ennenkin.
Toinen rata näytti tältä. Tehtiin tietenkin pätkissä, ja tässä olikin Riesalle hirmu hyviä juttuja.
Alussa tehtiin neloshypylle asti, takaaleikaten sen takana. Ensin taisi mennä vähän pitkäksi ennen kolmosta, mutta toisella kerralla meni ihan nappiin.

Seuraavaksi 5-7. Aan kontakti hyvä, putkeen vein "ulkokautta" taisi hakea senkin ihan okei. Seiskaputki olikin vähän oudompi juttu. Tuli ensin pari kertaa takaisin, mutta saatiin sitten onnistumaan. Pitää muistaa tehdä sen kanssa muitakin kuin niitä perinteisiä mutkaputkia!

Kepit alkaa olla tosi jees. Sorruin siis vispaamaan ja vaikka en tykkääkään siitä tavasta yhtään, niin Riesa alkaa tajuta tosi hyvin. Se ei pompi lainkaan käden perässä, vaan pujottelee selvästi nimenomaan pyrkien eteenpäin. Tarvitsee tietysti vielä käsiapua, mutta veikkaan että sitäkin päästään ihan juuri häivyttämään pois. Kulmia ajattelin treenata 4 kepin sarjalla heti kun pujottelu onnistuu ilman suurempia apuja.

Muuria taidettiin ottaa ihan ensimmäisiä kertoja, ei ongelmia. Vein vahingossa väärään päähän, mutta en jäänyt jankkaamaan uudestaan kun meni niin nätisti.
Puomi ok, ja siitä putkeen. Aalle en jarrannut tarpeeksi, ja veti sitten lentona.. Pikkujutut ei sitä hetkauta, joten uudestaan vaan. Nyt nätisti.
17 hypyllä takaaleikkaus tuotti ongelmia. Mulle siis, ei koiralle. Mä itse jätin ohjauksen jotenkin kesken kun ajatukset oli jo seuraavalla hypyllä. Lisäksi multa jää tosi helposti puuttumaan käsky, minkä Riesa tarvitsee. Demin kanssa en paljoa estekäskyjä tuollaisissa tilanteissa käyttänyt, joten nyt olisi aika opetella.  Saatiin se kuitenkin pienellä hienosäädöllä menemään hyvin.

Loppuun otettiin vielä puomia niin että nami odotta vähän matkan päässä. Ei toimi. Jouduin pysäyttämään sen remmillä, mitä en halua. Sen pitää pysähtyä itse ilman apuja. Varmaan lelu toimisi näissä paremmin. Tehtiin sitten niin että Riesan pysähdyttyä heitin namin eteenpäin ja hetken päästä vapautin. Luulen että tämä saa puomiin paremmin vauhtia. Pitää muistaa palkkailla myös maahan, ettei aina ole rynnimässä eteenpäin.
Lisäksi ajattelin tehdä ihan alkeisharjoutksia naksun ja laatikon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti