9. maaliskuuta 2011

pikaharppauksella kesään

Riesa oli taas maanantaina ihan huippu reeneissä. Jokainen lukija kohta kyllästyy tähän mun ainaiseen ipanan kehumiseen, mutta kun se on vaan niiin makee!
Eihän se tietenkään huippuja nollaratoja treeneissä vedä, vaan kokoajan tulee vastaan juttuja joita ei olla ikinä tehtykkään, eikä ne aina onnistu ykkösellä, mutta yleisfiilis radalla on kokoajan aivan mahtava! Kunhan saadaan kepit ja rengas kuntoon, niin Riesa olisi aikalailla kisavalmis. Kisaikäinen se ei ole vielä pitkään aikaan, ja meillä on hyvin aikaa opetella kaikkia tarpeelliset ja tarpeettomat asiat.
Maanantaina rata oli tosiaan tämä, esteiden paikat/kulmat ei kaikki vastannet piirrustusta, mutta pääasiassa tommonen. Alun otin kutsuna kolmosen vierestä (hypyt olivat niin ettei voinut ottaa suoraan kolmosen takaa), liikuin ja valssasin ennen keppejä. Toimi hyvin, varsinkin nyt kun ipana ei tosiaan ole itsenäinen pujottelija.
Putkeen haki ok, hyppy oli aikalailla suoremmassa ja "alempana". Sitä ei meinattu saada millään onnistumaan. Oma moka, kun oli muka niin kiire jatkamaan, vaikka olisi pitänyt vain odotella sen verran että saa hypyn kunnolla näytettyä.

12 hypyllä oli myös hieman ongelmia, varmasti totuttua korkeampi rima (medirima), sekä hieman "puun takaa" tullut hyppy vaikuttivat. Saatiin onnistumaan kun suoristin kunnolla. Loppuun hyvin.

 Toko alkaa pikkuhiljaa hajoilla käsiin, oma vika varmaan jälleen kerran. Mulla on vähän tapana kangistua kaavoihin ja tehdä liian yksipuolista treeniä.. Nyt olenkin sitten pistänyt kaiken mielikuvituksen peliin, ja luulen että homma alkaa taas rullaamaan.

Uutena asiana ollaan opeteltu metskua, naksun avulla likka hiffasi asian melko nopeasti, vaikka metalli ei pysykkään suussa kovin kauaa. Selvästi vähän inhottava suussa, mutta eiköhän Riesa pian totu.

Tavallinen puunouto pitäisi kyllä ensin saada mallilleen, ennen kuin rupean metskua enempää kasaamaan. Luulen että lähdetään liikkeelle ihan vain pitotreenistä, koska ote on melko hatara. Mietin myös eteentulon opettamista, onhan koiran helpompi tulla eteen istumaan, kuin kierähtää sivulle kapula suussa.

Huhtikuun tokokeeseen ollaan silti kovasti tähtäämässä, toivottavasti saadaan pakka kasaan ennen sitä!

Ulkoasu vaihtui vähän ööh.. kesäisempään, saisi tämä talvi oikeasti nyt pikkuhiljaa väistyä niin ulkoasukin sopisi vuodenaikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti