3. huhtikuuta 2011

pää osuu kattoon jos kulkee koko ajan ylöspäin

Tällä viikolla agitettiin kahdesti, maanantaina omassa reeniryhmässä ja tiistaina käytiin paikkailemassa valmennusryhmässä.


Maanantaina ylläoleva helpohko rata. Ei pätkitty kun oli niin helppo, kontakteilla palkkasin. Rimat 40cm.
Muuten tosi kivaa menoa lukuunottamatta lentokeinua. Riesalla ei näköjään liiku yhtään mikään päässä noilla suorajuoksuilla. Täytyy itse melkein kääntyä kohti jotta se ymmärtää jarrata. Seuraava projekti on ilmeisesti jonkinlainen jarrutuskäsky, eihän tästä muuten tule yhtään mitään. Onneksi Riesa ei pienestä hätkähdä, yleensä painuu vain takaisin esteelle..

Toisella pätkällä tehtiin - yllätys, yllätys - välistävetoja. Ei taas jotenkin yhtään kulkenut. Välit oli  tosi pienet, joten pistetään niiden syyksi. Kyllähän ne tavallaan onnistuivat, mutta kun en vaan osaa. Ajauduin itse hassusti koko ajan takaperin, ja jos olin etuperin koira valui. Noh, pääasia että me saatiin niitä välistävetoja ylipäätään tehtyä. Pari viikkoa sitten ei olisi onnistunut.
Tiistain rataa en enää muista, mutta ylläolevaa pätkää hinkattiin. Aluksi työsin Riesan n. kymmenen kertaa suurinpirtein suoraan aalle, vaikka kuvittelin kääntäväni sen oikein tyylikkäästi... Hirveällä kiireellä vaan ryntäsin viemään kolmoselle ja siitä liian pitkälle.. Sen jälkeen käänsin pariin otteeseen liian aikaisin, jolloin koira ei hypännyt koko estettä...

Mulla on tapana vähän heitellä koiraa esteeltä toiselle, kun Demin ohjaaminen vaan tapahtui niin. Tosi pienieleistä ja koira teki radalla ne esteet mitkä nokan eteen osui. Helppoa, suorilla sai itse keskittyä vain juoksemiseen jne. Tämän takia mun on ihan hirveän vaikea pitää Riesan kanssa se ohjaus koko ajan päällä, ei mitään lepotaukoja. Siihen kun lisätään Riesan ihan uskomaton ohjaajaherkkyys ja kääntymisnopeus niin homma vaikeutuu entisestään.

Saatiin kuitenkin onnistumaan, ja onnistuessaan kuvio olikin ihan näppärä. Kyllä me osataan jos vain itse keskityn. Riesassa ei edelleenkään ole mitään vikaa vaan kaikki ongelmat lähtevät lähinnä kartturin pääkopasta.. Mutta suunta siis (toivottavasti) ylöspäin, eikä haittaa vaikka pää vähän kattoon kolahtaisikin.

2 kommenttia:

 1. Hah, tiedän ton tunteen kun ei vaan pysy mukana ja koira kerkee singota joka suuntaan. :D Rasmus kun katsoi ihan tarkkaan minne ja sitä kerkesi saattamaan. Ja ei ollut niin viilausta missä kohtaa se käsky tulee yms. Ja aluksi tuntui että kisassa se koira ei pysynyt yhtään hanskassa. Mutta hyvät kouluttajat osaa kärsivällisesti mitä tekee pieleen ja on niitä vähän vaikeampiakin koiria.
  Riippuu myös kerrasta milloi koira sinkoilee ja ei käänny ja välillä kääntyy.. mutta on se paljon hauskempaa tällaisen kanssa! Sitähän sitä valitteli kun menee liian hitaasti. :D

  VastaaPoista
 2. Mulla on kyllä ollut ton Deminkin kanssa aikanaan ihan tarpeeksi haastetta.. :D Se oli alkuvaiheissa ihan samanlainen kun Riesakin. Homma tietysti helpottui kun koirasta tuli estehakuisempi ja itsenäisempi. Toki se toi mukanaan tukun huonoja puolia..
  Mutta ohjaaminen oli helpompaa kun voi vain lähettää koiran (se, lähtikö koira oikealle esteelle on eri juttu... ;), ehtikin paremmin :p
  Nyt Riesalla on estevarmuus vähän kehno (työstetään koko ajan), mikä tekee siitä ehtimisestä joskus todella vaikeaa tai mahdotonta.. Ja tosiaan, kaikki riippuu päivästä, säästä ja kuun asennosta ;) Joskus se osaa oikein hyvin irrota ja ties mitä, joskus ei sitten osata yhtään mitään.

  VastaaPoista