30. heinäkuuta 2011

kettu kisoissa

Riespu starttasi kisauransa Janakkalassa, ja nollat oli ihan tyrkyllä. Kahden hyvät hyllyn kanssa kotiin, ei haittaa.

Ekaksi Riesa mitattiin virallisesti mediksi, huh. Meni ihan heittämällä alle 43cm, vaikka sitä ehdinkin jo stressata.

Ensimmäinen rata oli varsin suoraviivainen, heti toisena esteenä puomi. Puomilta Herrala antoi meille ylösmenovirheen, mitä en kyllä videon perusteella allekirjoita. Siinä on kolme tassua kontaktilla. Kuulin kuinka Masa selostaa jotain virheestä, meinasin törmätä hyppyyn jne... Luulin riman pudonneen, mutta onneksi ei niitä kuitenkaan ruvennut räiskimään.

Aan jälkeen olin myöhässä, ja rintama heitti koiran väärään päähän putkea, pöh. Mietin tutustumisessa toista puolta, mutta en sitten toteuttanut sitä. Olisi pitänyt! Tämän jälkeen pakka hajosi ja keppien aloituksessa pientä sählinkiä, loppuun hyvin.

Toisen radan alkua mietin tosi kauan. Siihen olisi sopinut jaakotus paremmin kuin hyvin, mutta en muistanut osaako Riesa sitä... Mielestäni käänsin voimakkaasti, mutta video kertoo taas vähän muuta, ja Riesa melkein irtoaa edessä olevalle aalle. Sain käännettyä, keppien aloituksessa kuitenkin jotain ihme sählinkiä. Ja tälläkin radalla väärä putken pää! Minun piti joko jäädä tarpeeksi koiran taakse, ja kääntää voimakkaasti, tai sitten heittää vastakkaisella. Nooh, olin koiran vieressä ja heitän koiranpuoleisella.. Hylly siis siitä. Muuten hyvin loppuun, mutta lopussa jätin Riesan kontaktille (minkä kesti hyvin), enkä ohjannut vikaa hyppyä ollenkaan, Riesa tuli ohi.


Riesa oli ihan superhieno ! Kontaktit toimi, eikä se vierastanut lainkaan uusia esteitä tai alustaa. Riesasta tulee kuulema vielä kunnon riesa muille koirakoille, kunhan saadaan kaikki palaset paikalleen ;) Ja niinhän siitä tuleekin, tietenkin.

Ohjaajaa ei taas voi kehua. Ensimmäillä radalla kädet olivat ihan liian levottomat, toisella sentään vähän parempi. Kepeistä keräsin hirveän stressin, noi tollaset kulmat on mulle itelle tosi vaikeita. Muurin takia oli tosi vähän tilaa,  ja tykkäisin joko lähettää kepeille kunnolla, tai sitten suoristaa edes linjan kunnolla. En siis osannut ollenkaan ohjata kohdassa, missä ei mahtunut oikein tekemään kumpaakaan. Pitäisi kuitenkin vain luottaa siihen että koira osaa.

Seuraavan kerran kisataan viikon päästä Oulussa, jos sitä ennen kävisi tekemässä parit jaakotukset..!

3 kommenttia: