25. syyskuuta 2011

voi Deeku

Pikaisesti alkuun tämän viikon muut kuulumiset; maanantaina superhyviä keppejä ja välistävetoja Riesan kanssa, tiistaina mun osalta treenit ihan lahnailua ja perjantaina Riksussa epiksissä voitettiin.

Lauantai-ilta menikin sitten vähän vähemmän mukavissa merkeissä. Riesalla ja Demillä oli pieni rähinä, seurauksena Demillä monta senttiä pitkä ja syvä haava silmän alapuolella.

Sain koirat revittyä erilleen hyvin nopeasti, kun tajusin että Deekun silmä näyttää vähän hassulta. Heti silloinkaan en tajunnut silmän tilannetta, vaan vasta hetken kuluttua tarkastelin silmää lähemmin. Haavasta ei vielä tullut verta, vaan siinä oli syvä ja pitkä haava suoraan silmästä alaspäin. Melkolailla rajun näköinen siis, ja olin ihan varma että nyt se vähintään kuolee ja sokeutuu saman tien.


Ruvettiin saman tien kaivamaan päivystävän numeroa. Tietysti juuri silloin oli toimenpide menossa, ja saatiin odotella takaisin soittoa hyvä tovi. Ell oli 45min päässä tulossa, joten siinäpä sitten odoteltiin.. Päivystävä oli onneksi Hyvinkäällä, eikä esim. Hämeenlinnassa.

Paikan päällä Deekulla kaiken lisäksi löytyi sivuääni sydämestä. Onneksi se oli aivan pieni ja paikallinen, kuulema ihan tavallinen tuon ikäiselle koiralle. Pitää vain seurailla, jos alkaa esim. yskimään.

Deeku nukutettiin ja sitten iskettiin neljä tikkiä. Nukutuksessa ei onneksi mitään ongelmia, vaikka tuon ikäisen kanssa se aina hirvittääkin...
Nyt 10pv pidetään tikkejä, samalla annetaan silmävoidetta ja antibiootteja. Vähän väsynyt se on edelleen, mutta eiköhän se tuosta ala taas piristymään. Onneksi itse silmä säästyi ehjänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti