10. syyskuuta 2012

Aksaa ja tokoa

Pari viikkoa sitten aksattiin viimeisiä kertoja ulkona seuramestisten muodossa. Rata oli meille oikein sopiva, mutta rata kosahti jo neljännellä esteellä. Joku oli ilmeisesti pudotellut jotain nameja puomin alastulon tuntumaan, jotka piti tietysti käydä tsekkaamassa ennen kuin rataa voi jatkaa... Tämä on meillä ollut joskus ennenkin ongelmana silloin jos seisotan kontakteilla yhtään pidempään. Johtuu ehkä siitä, että opetusvaiheessa heittelin toisinaan Riesalle melko huolimattomastikin palkkanameja?
Johtuu mistä johtuu, hemmetin ärsyttävää. Muutenhan Riesaa ei hirveästi voisi radan aikana namit kiinnostaa, mutta ilmeisesti alastulolla seistessä ehtii aivotkin perästä mukaan..

Palautin Riesan takaisin alastulolle ja sen jälkeen tehtiin rata nollana loppuun. Aa'n alastulo oli jälleen superhieno, tykkään! Odotellaan vain hetkeä jolloin saan sen uudestaan rikki..


Lotan treenit jatkuvat hallissa ensi tiistaina. Viime treeneissä on mennyt aika vaihtelevasti, välillä on mennyt superhyvin ja välillä taas ihan okei. Pitkään aikaan ei kuitenkaan olla tehny mitään täyspaskoja treenejä, eiköhän se tästä ala rullaamaan kisaradoillakin.
Mulla on myös talven ajan toinenkin aksaprojekti, kun ohjaan Riesan veljeä. Torsti on kovin samanoloinen otus kun Riesakin ja osaa jo ihan kiitettävästi asioita. Aika paljon pitää vahvistaa perusohjauksiin tulemista ja yksittäisistä esteistä kontakteja ja keppejä, mutta hyvä pohja on jo alla.

Sisko ja sen veli. 

Eilen tehtiin Riesan kanssa jotain täysin odottamatonta, suunnattiin nimittäin pitkästä aikaa tokoilemaan! Toko on paska laji jne, mutta oli oikein mainiot treenit! Hirveä duuni on noidenkin liikkeiden eteen nähty, joten pitää niitä edes joskus muistutella. Ja olishan se AVO1 ihan kiva hakea pois, ei sekään enää kauheasti lisatyötä vaatisi.

Aloitin ihan helpolla perusasentojen tarjoamisella ja niistä naksuttelulla. Riesa on viime aikoina hakeutunut vähän vinoon, muutenkin oli ihan hyvä muistutella, mistä tässä hommassa on kyse.
Seuruuta ei olla tehty piitkään aikaan, tämä onkin ainoa missä pitää tehdä ihan hitonmoinen duuni. Kovasti lähti koira keulimaan ja ylipäätään seuruukestävyyttä pitää treenata.

Luoksarin stopin kanssa on tapahtunut läpimurto, sehän pysähtyi! En minä sitä ole sille opettanut, mistä lie oppinut. Pääasiassa tehtiin takapalkalla, aluksi vapautin käsimerkin kanssa samaa aikaa. Muutaman kerran heitin pallon ja yksi kokeenomainenkin kokeiltiin. Kaikki oikein hyviä, paitsi kokeenomaisen perusasentoon tuli "söpösti" pomppaamalla... En ota hirveää ressiä vielä. Pääasia, että pysähtyi !!

Paikkista muistuteltiin mieleen pienissä pätkissä, lopuksi tein vajaan parin minuutin mittaisen piilopaikkiksen. Ei ongelmaa, vaikka varmasti pitää ennen koetta vahvistaa paikallaan pysymistä myös häiriössä.

Noutoa kokeiltiin pikaisesti loppuun. Pitäisi viimein hankkia se pienempi kapula, nykyinen meinaa niksauttaa pieneltä niskat nurin... Kyllä se tuolla vähän painavammallakin onnistui pientä niskan yliojentumista lukuunottamatta, joten luulisi osaavan myös pienemmällä.

Pieni tokoinnostus meinaa taas nostaa päätään, joten kai se on taottava kun rauta on kuuma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti