27. helmikuuta 2013

Ne tekee töitä sen eteen

Jos olisin viime aikoina ajatellut yhtä paljon kirjoituksia kuin agilityä, kirjoittaisin varmasti ennätyspisteet. Valitettavasti agilitypohdinnasta ei taida paljoa pisteitä irrota, vaikka alankin aina vain paremmin ymmärtää pikkuketun mielenliikkeitä.

Riesan uusi aksapanta on aika super ;) Kiitos Jenni!

Eilen oli jotenkin todella omituiset treenit... Tehtiin paikoitellen todella hyvää rataa, mutta Riesa tuntui väsähtävän hirmu nopeasti. Tänä talvena tämä on ollut meillä useamminkin ongelmana. Toki Riesalla on yleensä viikonloppuisin jotain rasittavaa ohjelmaa (kisat, ollaan Turussa jne..) ja maanantaisin se on mun mukana hallilla, joten pieni väsymys joskus on ihan ymmärrettävää. Suurin syy on varmaan kuitenkin se, että Riesa ei odottele radalle pääsyä mitenkään kovin rauhallisesti... Ihme, että se ylipäätään jaksaa tehdä häkissä riehumisen jälkeen yhtään mitään. 

Omituisinta tässä on se, että esim. kisoissa sitä voi pitää ihan hyvin häkissä jossa se odottaa rauhassa. Pärrkele. Tästä lähtien pieni odottelee treeneissä vuoroaan autossa, koiralla ja varsinkin mulla menee vaan turhaan energiaa Riesan kierroksien hillitsemiseen. Katellaan miten lähtee sujumaan. 

Maanantaisin ajattelin ottaa Riesalle esim. jäädytetyn kongin mukaan, ruoka on varmaan ainoa asia mikä voittaa aksan... Maanantaisin apina on onneksi muutenkin huomattavasti rauhallisempi, varmaan oppinut ettei treenaamaan välttämättä pääse ollenkaan. Huoh.


Kisojen palkkausta ollaan pohdittu parinkin ihmisen voimin, taidan ainakin vielä viikonloppuna käyttää namia keskittymiseen ja radan jälkeen saa sitten riehua lelulla. Ruoka kun saa Riesan keskittymään paremmin kuin mikään. Syöminen se on vakava asia... Lelussa ei treeneissä ole mitään vikaa, koska ympäristö on sen verran rauhallisempaa. Kisoissa taas on huomattavasti enemmän häiriötä ja Riesa nyt huomaa aina kaiken mahdollisen ja mahdottoman,  lelulla riekuttaminen ei tuo mitään hyvää tähän... Mietin sitäkin, että ennen rataa palkkaan pienesti namilla keskittymisestä mutta juuri ennen rataa vain näytän palloa taskussa. Kokeillaan.

En olisi kyllä yli vuosi sitten uskonut, että joskus joudun näitäkin pohtimaan :D Toki voisin edelleenkin palkata Riesaa vain namilla, mutta kun tiedän, että Riesasta lähtee kyllä enemmänkin irti... Mutta eiköhän tämä tästä, suunta on koko ajan ylös ;) 

Riesa varmaan kuulostaa aika kamalalta näiden aksapostauksien perusteella! Oikeasti sillä on kyllä ihan hyvä keskittymiskyky, kunhan sille vain osoittaa jotain selkeää tekemistä. Odotellessa se sitten viihdyttää itse itseään. Arjessa ja lenkillä Riesa on ihan oikeasti hyvinkin rauhallinen, vaikka aika moni sitä aina epäileekin... :D

14 kommenttia: