26. kesäkuuta 2013

Juhannusskabat

Juhannus vietettiin Tuorlassa agilitykisoissa loistavalla porukalla. Kolmen päivän aikana juostiin viisi starttia, siinä oli koiran ja etenkin ohjaajan turnauskestävyys koetuksella. Kokonaisuutena ihan loistava viikonloppu, vaikka nollat jäivätkin vielä odotuttamaan itseään.

 © Sirpa Saari
 
SM-kisojen jälkeen ainoana tavoitteena oli pitää koira radalla ahdistumatta. Paikalla oli paljon väkeä, joten en tiennyt yhtään, mitä radoilla tulee tapahtumaan. Pikkukettu yllätti kuitenkin olemalla varsin reipas ja pätevä!

Perjantain ensimmäisen radan alku meni juoksenteluksi. En tiedä oliko sillä vähän jäänyt päälle sellainen "hehehe, teen mitä haluun!!1" - mielentila, vai mistähän kiikasti. Tämän jälkeen kävimme pienehkön keskustelun siitä, miten pieni koira saa ylipäätään käyttäytyä. Tehtiin oikein hyvää pätkää sen jälkeen. Lopussa sain koiran vielä aan ohi (miten niin isosta esteestä voi saada koiran ohi?!), vaikka treenikaveri oli juuri ennen meidän rataa kertonut tehneensä ihan saman... :D
Olin ihan tyytyväinen tähän rataan, maaliin päästiin kaikesta huolimatta. Oikeastaan tämän radan ainoa harmitus on aivan luvattoman hidas keinu!Toiselta radalta haettiin femma. Voisin toki jäädä harmittelemaan maailman huonointa ohjaustani, tai sitten vain olla ihan supertyytyväinen rataan! Valitsen jälkimmäisen. Alku meinasi vähän levahtaa, mutta pysyi käsissä kuitenkin. Lisäksi kepit oli tällä radalla vähän hitaat, mutta ei takerruta pikkuseikkoihin. Kisapaikalla oli aivan tajuttoman kuuma, joten on ihan ymmärrettävää ettei koirastakaan irtoa huipputehoja.Lauantain ensimmäiseltä radalta 15. Riesa teki tällä radalla tosi hyvin, mutta voi luoja taas tuota ohjausta..! Kamalaa viskomista. Yksi rima tipahti järkyttävän huitomisen seurauksena ja kaks muuta virhettä tuli siitä, etten vienyt ohjauksia loppuun asti. Malttia ohjaukseen, Riesa reagoi niin pirun nopeasti, että kaikki ohjaukset on syytä viedä loppuun huolella.Lauantain hyppäri hajoili vähän käsiin, mutta Riesa oli hieno! Olin valinnut ihan totaalisen väärän ohjauksen enkä pysynyt vauhdissa mukana. Videolla takanurkassa oleva hyppy olisi siis pitänyt ehtiä suorittamaan takaa. Jälkiviisaana olisi pitänyt mennä toista puolta, olisi Riesa varmaan niinkin kääntynyt. Yritin vielä koota pakkaa kasaan, mutta Riesa tuntui käsissä ihan saippualta. Taisi edellisillan skumpat painaa jaloissa sen verran, etten yksinkertaisesti pysynyt perässä...! :D
Riesa paikkaili hienosti mun mokia ja pysyi kuuliaisesti mukana, vaikka itse en ihan kartalla ollutkaan.Sunnuntaina oli vurossa vielä yksi agirata. Riesa ei ole ikinä ennen kisannut kolmea päivää putkeen, joten saatiin päivään vähän lisäjännitystä. Rata oli helppo rallirata parilla ansapaikalla, meille siis varsin kiva.
Selvisimme kaikista ansoista, ja kepeillä multa pimeni pää. Voiko koiraa enenpää painostaa! Riesa oli kyllä taipumassa viimeiseen väliin, mutta sain kuin sainkin sen vielä pois sieltä. Hehhe, enhän mä semmosista nollista oikeen välitä...
Aalla Riesa valahti kontaktilta. Katsoin pahasti ja se heitti kintut vielä takaisin aalle, mistä hylly. En tiennyt saako tuollaisen korjailun jälkeen enää jatkaa, joten mentiin maaliin. Eipä tusta jäänyt kuin pari estettä tekemättä.
Harmitti! Riesa oli vallan mainio ja itse sähläsin. Noin muuten tämä oli ehkä ohjaukseltaan paras rata viikonlopulta. Ei ollut kiire ja kädetkin pysyivät lähes kurissa.Riesa yllätti minut täysin. Väsymys näkyi sen tekemisessä hyvin vähän, ja ihmismääräänkin se tottui varsin nopeasti. Antoi paljon uskoa tulevaan, sillä jokainen rata olisi ollut meille täysin tehtävissä!

Ennen startteja Riesa sai paljon palkkaa (ruokaa) pelkästään mun vieressä istumisesta, väkijoukossa seuraamisesta tms. rauhallisesta tekemisestä. Tämän jälkeen minulla oli radalla seurana kuuliainen otus jonka kierrokset pysyivät kasassa.
SM-kisoissa Riesa ei ennen joukkuerataa edes huolinut nameja, joten aikamoista edistystä havaittavissa.

1 kommentti:

  1. Kivaa, kun kaikista radoista oli videot! Tykkäsin myös tuosta "agilityhamsteri" -hyppykuvasta. Hieno pieni Riesa!

    VastaaPoista