19. kesäkuuta 2013

Ainakin voit edes yrittää

Riesa on viime aikoina ollut kovin pätevä treenieläin. Kisoissa ei niinkään pätevä, mutta palataan siihen myöhemmin.

Viime viikolla ajeltiin Loviisaan treenaamaan taipparijuttuja. Kyseenalaistin jälleen mielenterveyteni, ajoin päivässä 3h vain sen takia, että koira pääsi kantamaan kuollutta pupua sateessa...
Pupu tuli kyllä todella nätisti jäljen päästä! Melkein tippui silmät päästä, kun Riesa nappasi väiskin lennosta mukaan ilman pienintäkään epäröintiä. Väiskin luo löytäminen olikin astetta vaikeampaa... Riesa lähtee tekemään hakua, ja osuu pupulle vähän miten sattuu... En tiedä mitä tuon kanssa pitäisi tehdä, vai pitäisikö mitään. Olin kuitenkin varsin iloinen siitä, että pupu tuli niin hyvin käteen asti.

Vesinoutoja tehtiin ensimmäistä kertaa veneen kanssa, eikä se näyttänyt Riesaa haittavaan. Vähän kettu meinasi kuumua, eli veden äärellä tarvitaan malttitreeniä. Ruudussakin teki tosi hienosti töitä, eikä lähtenyt vaihtamaan. Kyllä tällä koiralla kehtaisi taippareihin lähteä, jos vaan päästäisiin niitä paukkuja treenaamaan.

Mummo pääsi laivakoirailemaan

 Tokoa käytiin maanantaina treenaamassa puoliltaöin... Hullun hommaa. Tehtiin kaikki muut liikkeet paitsi nouto, koska kapula jäi kotiin. Riesa oli vallan hieno tokopiski! Tässä on ollut taas pientä treenitaukoa, mutta luoksarin pysäytyskään ei ollut sillä aikaa hävinnyt muistista. Pientä hienosäätöä vielä ennen kuin uskaltaa koeilmoa lähettää. 

Paikkamakuu on oikeastaan ainoa, mitä haluan vielä varmemmaksi. Tehtiin ensin yksi 3min piilopaikkis, ja se oli viimeisen minuutin aikana noussut istumaan, mur. Sen jälkeen tehtiin yksi ylipitkä paikkis niin, että kävin piilossa. Pysyi hyvin, vaikka itikat söivät pikkukoiraa elävältä. 
Nyt vaan paikkis tehotreeniin, niin eiköhän meidät pian nähdä kokeessa. 

Aksaa treenattiin eilen. Muuten ihan jees, mutta päällejuoksu toimi tuttuun tapaansa. Eli ei tominut. En jaksa masentua, pelataan niillä korteilla mitä on jaettu. 

Viikonloppuna käväistiin SM-kisoissa... Voi hyvää päivää taas. Riesa oli perjantaina aivan tajuttomilla kierroksilla, koska starttasimme omassa ryhmässä aivan alkupäässä. Ei hyvä. Lisäksi se jännitti yleisöä. Iltakisoissa päästiin radan puoleen väliin, jonka jälkeen se ihan yleisön vieressä rupesi haistelemaan. En tiedä nousiko sillä kierrokset niin paljon, että rupesi jo rauhoittelemaan itseään, vai alkoiko yleisö jännittää liikaa. Todennäköisesti molempia. Toisella radalla sama homa. 

Voin kertoa, että ei ollut ihan parhaat fiilikset lähteä lauantain joukkuekisan ankkuriosuudelle! Onneksi joukkue oli siinä vaiheessa jo pois pelistä, eli pääsimme rennoin mielin radalle. Tiesin kuitenkin, että yleisö on todella vaikea paikka Riesalle. Ihmiset oli todella lähellä ja koko kentän ympäri.
Jo lähdössä Riesa meinasi epävarmana kävellä mun perään, mutta pysyi kun käskin uudestaan. Pääsimme neljä estettä, kunnes meni juoksenteluksi... :D 

Viime vuoden käytöksen pistin sairastelun piikkiin, mutta ilmeisesti kyse oli ihan samasta kuin tänä vuonna. Viime vuonnakin pääsimme perjantaina puoleen väliin, kunnes se tajusi että ei hitto täällä on paljon porukkaa.

Me ollaan reilusti yli vuosi treenattu ihan häiröttömässä tilassa, joten nyt vain todella paljon häiriötreeniä! Riesa huomio muutenkin ympäristöä todella paljon, minkä vuoksi on erittäin tärkeää treenata myös häiriöiden kanssa. Riesa lähteekin tänään mukaan kentälle, jossa pyörii samanaikaisesti agility-, toko- ja näyttelytreenit. Ei luulisi häiriötä puuttuvan! Tehdään vain pieniä juttuja ja paljon palkkaa. Suunnitelmissa on käydä näissä keskiviikkotreeneissä niin usein kuin mahdollista. 
Työtä tuon koiran kanssa on joutunut tekemään todella paljon, eikä ne näköjään ole vielä loppumassa. Uskon kuitenkin vahvasti, että tämä työ vielä jossain vaiheessa palkitsee. 

Juhannuksesi suunnataan loistavalla porukalla Tuorlaan kisaamaan. Siellä riittää myös ihmisiä, mutta ei onneksi ihan samalla tavalla kuin SM-kisoissa. Viisi starttia juostavana kolmen päivän aikana, jos se viimeinen päästäisiin maaliin asti ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti