12. kesäkuuta 2013

Hyvän mielen Riesa

Riesa ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Viikonloppuna tollerileireiltiin (jälleen...) taippariryhmässä, pikkukettu oli oikein pätevä pieni metsästyskoira.
Lauantaina aamupäivällä Riesa oli kylläkin aivan tajuttoman huono. Maastona oli pelto jolla kasvoi pitkää heinikkoa ja tehtiin mm. pitotreenejä damilla. Riesa ei ole oikein koskaan ymmärtänyt, miksi pitäisi istuskella dami suussa paikallaan, kun juokseminen on paljon kivempaa. En ole mitenkään liikaa pitotreenejä edes tehnyt, mutta viimeistään tässä vaiheessa aloin niiden suhteen vaipua epätoivoon. Riesa käsitteli damia tosi rumasti, mälväsi eikä todellakaan pitänyt suussa. Huoh.
Pitkä heinikko tuotti muutenkin vaikeuksia, kun Riesa ei oikein osannut kytkeä nenänkäyttöä päälle. Näiden osalta saatiin kuitenkin hyvä treenivinkkejä.

Iltapäivällä oli vaakun ja pupun vuoro, aamupäivästä masentuneena olin aivan varma että Riesa vain pelleilee vaakun kanssa ja syö pupunkin mennessään. Kettu oli kuitenkin huisin hieno! Vaakku tarttui ilman epäröintejä ja hyvällä otteella matkaan, palautuikin suoraan käteen. Itse sain (taas...) palautetta turhasta huutelusta, pitäisi vain luottaa siihen, että se koira osaa. Hyvin osasikin, vaikka edellisestä riistatreenistä on vierähtänyt jo varmaan puolisen vuotta...

Pupun kanssa oli viime vuoden leirillä ongelmia, Riesan mielestä se olisi ollut oikein hyvä välipala. Sen jälkeen ollaan kerran tai kahdesti treenattu, jolloin saatiin se siihen kuntoon, että kani tuli lähietäisyydeltä käteen asti, vaikka aluksi olisikin kelvannut ruuaksi. Nyt pupu nousi ongelmitta ja Riesa oli heti tuomassa sitä minulle.
Tehtiin lyhyt jälki ja Riesaa perään. Tuo on kyllä surkea jäljestäjä, ei voi muuta sanoa. Väiski löytyi kuitenkin, ja tuli hienosti käteen saakka!


Sunnuntaina tehtiin muuten kivaa damiruutua, mutta Riesa on taas keksinyt vaihtamisen... Treenivinkkejä saatiin tähänkin, jos sitä oikeasti saisi aikaiseksi treenata, alkaa tuo vaihtaminen ärsyttää.
Lisäksi Riesa pääsi morjenstamaan lokkia. Aluksi tehtiin perusnouto veden vieressä. Riesa oli kyllä innolla noutamassa lokkia, mutta ei aluksi nostanut sitä. Yritti kyllä kovasti raahata ja nostaa, mutta pikkukoira ei oikein hoksannut miten siitä otetaan kiinni. Pienen avun kanssa kantoi lokkiakin. Vesinouto oli Riesalle tuttuun tapaan helppo juttu, vaakku tuli varmasti käteen asti, vaikka vielä viime vuonna se jäi heti rannalle.
Erityisen iloinen olen siitä, että Riesa pystyi työskentelemään veden vieressä, vaikka tuo kuumuu vedestä aika paljon.

Kuulema tässä pitäisi käydä jossain taippareissa kääntymässä... Oikeastaan kaikki ovat olleet sitä mieltä, että Riesa menee ne heittämällä läpi, mutta itse haluan olla asiasta satavarma. Toisaalta kolmatta vuotta putkeen ei enää kehtaisi taippariryhmässä treenata... :D
Riesa on jo näin vähällä treenillä aivan superhyvä, joten ehkä pienellä treenillä minä itsekin olisin taipparivalmis...


Hyvät treenit eivät suinkaan tähän loppuneet, vaan pikkukettu loisti eilen myös aksatreeneissä. Teimme alkuun kisanomaisen suorituksen viikonlopun SM-kisoja ajatellen, mikä menikin vallan mainiosti. Valoi uskoa siihen, että ehkä mekin joskus kykenemme nollia tekemään... 20 esteen radalla sattui ikävä lentokeinu, mutta en jää siihen kiinni, sillä muuten teimme oikein kivaa rataa!
Itse luotin koiraan ja Riesa tuli kiltisti kaikkiin ohjauksiin eikä possuillut ollenkaan. Näillä on hyvä lähteä kohti viikonlopun koitoksia! Toivottavasti pystytään tekemään samalla fiiliksellä, vaikka ei tuloksilla juhlittaisikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti