6. tammikuuta 2014

Toivottu paljon ja kaikkee saatukin on, sen verran ettei voi väittää ett' on tyytymätön

Nyt on pikkuketulla melkoisen kiva ote agilityyn! Ohjaaja ei ole ihan vielä saanut samasta draivista kiinni, mutta ehkä pian.

Lauantaina käväistiin Lotan uuden agihallin avajaisepiksissä, kun ryhmäläiset pääsi ilmaiseksi kisaamaan. Lotalla on hirveän hienot puitteet tuolla, kyllä kelpaa reenata! Riesan kannalta ei niin mukavaa, ettei koiraa päässyt viemään kentälle ennen suoritusta ja kylmiltään lähteminen on aina Riesan kanssa niin kovin huono idea :D Mutta ei siinä, Riesa ihan yllätti, eikä flipannutkaan totaaisesti! Itse en mitenkään liikaa panostanut ratasuunnitteluun ja se yllättäen kostautui virheinä. Olisi pitänyt suosiolla ohjata vaan kaikki ahtaat kohdat toiselta puolelta, ei olisi tarvinnut kristallipalloa noiden virheiden ennustamiseen.
Ei se mitään, hieno eläin vaikka pitikin vähän liian kivaa radalla.Sunnuntaina juostiin virallisissa Ojangossa. Voi vitsit kun olikin tupla aivan nokan edessä, mutta kotiin ei tullut nollan nollaa. Radat oli silti aivan superhyviä! Kyllä noita jo kehtaa katsellakin.

Ensimmäisen radan video valitettavasti katosi, mutta heitän ratapiirrustuksen tähän kuitenkin. Varmasti mittakaavat heittää, en muista enää ihan tarkasti.
Rata oli varsin erikoinen, pituus 100m ja ihanneaika 25sec. Riesan ajalla olisi hyvin ehditty hyppysertiin, hehe. Tämä siitäkin huolimatta, että heti alussa 2-3 väli valahti kun kettu olisi niin kovasti halunnut vaan pistellä menemään. Myös 10-11 välissä vähän kaarrettiin, joten kovaa noin muuten mentiin!


Erityisen tyytyväinen olen siihen, että Riesa kepitteli kiltisti loppuun vaikka itse etenin jo 5-6 väliin tekemään persjättöä. Aika monet tietää, että kyseinen ohjaus ei ihan kuulu mun lemppareihin, mutta tänään ei paljoa vaihtoehtoja ollut.
Hylly tuli 13 putkella, kun pussin jälkeinen valssi valahti totaalisesti ja peruutin sitten koiran väärään päähän putkea. Muuten ratavirheetöntä.

Toinen rata olikin jo pidempi (22 estettä).. Tämä rata tuntui oikeasti jo agilityltä! Myös ensimmäisellä radalla oli samanlaisia fiiliksiä ilmassa, mutta tämä jotenkin vain rullasi älyttömän hyvin eteenpäin. Tällä oli muutamia töksähteleviä kohtia, mutta se ei oikeastaan radalla lainkaan haitannut. Loppuun sitten meidän (minun) tyyppivirhe, tuolla tyylikkäällä ohjauksella olisi varmasti normaalimpikin koira kiertänyt koko hypyn.
Tämä jäi vähän kaivelemaan. Riesa tuntui muurilta jotenkin kummasti kääntyvän väärään suuntaan, minkä vuoksi liioittelin tuon ohjauksen kanssa, mutta Riesa ehtikin korjata kurssinsa ennen kuin minä ehdin mukaan. Pöh.Viimeinen rata meni vähän höntsäilyksi, kun hyllyn jälkeen ajattelin kokeilla muutamaa riskialttiimpaa ohjausta, mutta en oikein päässyt ajatusta pidemmälle... :D En siis toteuttanut alkuperäistä enkä edes sitä ajattelemaani ohjausta.
Hylly otettiin tällä kertaa heti alkuun. Puomin jälkeen päätin taas kokeilla edelliseltä radalta tuttua takaakieroon ohjaamista ja toimi ihan yhtä hyvin kuin edellisellä kerralla! Uusin sen sitten pituuden kautta, että sain ohjattua siten miten nuo pitäisikin ohjata. Tämän jälkeen rata olikin vähän päätöntä juoksemista. Hirveän hyviä ideoita oli kyllä, mutta idean tasolle jäivät.Silmäni itkevät verta tuon keinun takia... Riesalla on aina ollut vähän hilkulla oleva keinu, mutta en ole koskaan nähnyt sitä sivulta kuvattuna! Kisoissa ei olekaan pitkään aikaan ollut keinua, pitää jatkossa olla sen kanssa tarkempi. Myös puomin kontakteja pitäisi malttaa pysäytellä samalla innolla kuin aan alastuloja, vaikka kieltämättä näyttävät makeilta noilla sadasosan pysähdyksillä. Mutta siitä on sitten makeus kaukana, kun se kerran keksiikin vain hypätä yli... Nään näistä varmaan painajaisia, seuraavien kisojen teemana kunnolla pysäytetty puomi!

2 kommenttia:

  1. Tuli viimesestä videosta mieleen, että käytätkö sä mitään jarrutuskäskyjä esim vaikka sellaisissa tilanteissa, joissa koira pitää saada kääntymään tiukasti? Varsinkin nopeille koirille, jotka hyppäävät pitkälle, saattais suhina auttamaan koiraa kääntymään paremmin ja tiukemmin haluttuun suuntaan, koska koira tietää, että käännytään. Toki erilaiset käsiliikkeet/merkitkin ja oma rintamasuunta auttavat koiraa jarruttamaan, mutta mä oman koirani kanssa olen tehostanut sitä just suhinan kanssa.

    VastaaPoista
  2. Käytän kyllä, joskaan tuolla radalla ei oikein ole sellaisia kohtia missä itse käyttäisin, eikä Riesalla ainakaan omaan silmään mikään kaarros pahasti leviäkään.
    Monethan käyttää näitä aika erilaisilla merkityksillä, Riesan kanssa käytän suhinaa lähinnä silloin, kun haluan sen kääntyvän tiukasti siivekkeen vierestä. Tosin näissäkin itselle ehkä helpompaa vain liikkeellä rytmittää koiralle tiukka käännös. Mun mielestä on vaikeaa juosta ja suhista samaan aikaan :D

    Ylipäätään tykkään enemmän justiinsa rytmittää ja käyttää kroppaa ohjaamiseen, tuon koiran kanssa on radalla niin paljon kaikkea, että koitan välttää kaikkea ylimääräistä :D

    VastaaPoista