10. joulukuuta 2014

Syyskatsaus

Päivitystahti on edelleen surkea. Tällä hetkellä motivaatio koiraharrastusta kohtaan ei ole korkein mahdollinen, joten kaikki energiat on keskitetty pakollisten asioiden hoitamiseen. Treenaaminen on edelleen kivaa, mutta harrastuksen muu oheistoiminta toisinaan tökkii.

Tässä välissä ollaan käyty kolmesti kisaamassa. Oliskohan ollut marraskuun alku, kun haettiin Ojangosta yksi nolla sijalla 2. Kahdella muulla radalla ihan perushyvää tekemistä, mutta oma ajatus oli liikaa tuloksessa. Sain Riesan esimerkiksi pois keppien viimeisestä välistä, koska päätin mennä vähän hetsaamaan sitä keppien viereen, mitä?! Riesahan tunnetusti tarvitsee lisää kierroksia... Näin käy, kun ajatus ei pysy mukana.
Kakkossija toisella radalla harmitti vähän, sillä haluaisin saada voiton pois alta mahdollisimman pian. Huonolle ei todellakaan hävitty, mutta huolellisuudella olisi todennäköisesti saanut kurottua eron umpeen. No, vielä ei ole kiire.

Turussa kävimme juoksemassa peräti neljän startin verran. Sieltä ei mainittavia tuloksia. Kolme hyllyä ja yksi kieltofemma. Kielto tuli vähän helposti, mutta ei välitetä siitä. Tällä radalla kuitenkin ihan mieletöntä työskentelyä Riesalta. Tyyppi teki serpentiinit ja päällejuoksut kovasta vauhdista ihan ennennäkemättömän hyvin, vaikka itse ohjasin todella riskirajoilla virheen jälkeen. Maalissa piti ihan miettiä, että mitähän juuri tapahtui.
Näissä kisoissa nähtiin myös Riesan perinteinen sokka irti -rallatus. Eipä ole pitkään aikaan noitakaan näkynyt, oli melkein ikävä.

Viime viikonloppuna juostiin jälleen kolmen startin verran Ojangossa. Edellisenä iltana agilityjaoston pikkujoulut venyivät aika paljon odotettua pidemmälle, ja jostain syystä ensimmäisellä radalla ei jalka liikkunut ihan toivotulla tavalla...
Radalla oli juoksusuoran ja pussin päätteeksi päällejuoksukohta, mitä Riesa ei todellakaan pussin jälkeen lue. Jo juostessa ymmärsin liikkuvani yhtä lujaa kuin mummot rollaattoreineen, enkä yllättäen ehtinyt ohjaamaan...
Toisella radalla Riesa kolautti radan loppuosalla pituuteen (ei virhettä), ja luonnollisesti kaikkien ohjeiden mukaisesti käännyin katsomaan, tuliko virhettä vai ei. Rintama kääntyi samalla niin, että Riesa hyppäsi hypyltä eri suuntaan kuin alunperin piti. En saanut enää pelastettua, pöh. Urpo ohjaaja.
Viimoselta radalta ihan mukiinmenevä nolla. Pyöritykset vähän levisi ja jalat ei taaskaan olleet erityisen vikkelät, mutta ei se mitään.


Nollia on nyt kasassa peräti viisi, joista tosin vain neljä käy karsintoihin. Enää puuttuu siis "vain" tupla ja voitto. Aikamoista, kun viime vuonna tähän aikaan kasassa oli yksi vahinkonolla. Vielä on tosi paljon tehtävää oman kisapään kanssa, sorrun aivan liian usein tuloskeskeisyyteen, mikä johtaa hätäilyyn ja Riesan kanssa ei hätäilyllä mennä yhtään mihinkään. Pienin askelin eteenpäin.

Valmennuksissa ollaan käyty kolmesti viikkotreenien lisäksi. Niinulla kävimme syyskuun alussa, mutta siellä ei mitään ihmeempiä.
Timo Rannikko kävi kouluttamassa lokakuussa. Suurinpana antina se, että koira on tuplasti nopeampi ohjaajan lähellä työskennellessään. Eli jos voi valita, niin käy viemässä jokaisen käännöksen niin lähelle estettä kuin voi, vaikka Riesa kääntyykin melkein tiiviimmin hieman kaukaa lähetettynä. Ihan kiva saada uutta näkökulmaa, vaikka en ihan kaikkia ohajaustyylejä kokenut omaksi tai ollut täysin samaa mieltä.

Jenna Caloanderin valkun olin itse järjestänyt marraskuulle. Odotin tätä todella paljon, sillä viime kevään valmennuksen pienet oivallukset olivat todella suuressa osassa siinä, että muutama ohjaus saatiin viimein toimimaan. Jennankin mielestä Riesa oli kehittynyt keväästä todella paljon, ei ole mennyt treenit hukkaan.
Näissä treeneissä opetettiin Riesalle vihdoin vähän paremmin japanilaista. Se sujui tosi hyvin ja myöhemmissäkin treeneissä se on osoittautunut ehkä ainoaksi ohajukseksi, mikä tulee Riesalta lähes luonnostaan ilman neljän vuoden hinkkaamista. Muutenkin Riesa oli ihan hirmu pätevä, mitä nyt joku olisi joskus voinut opettaa takaakierto-sokkarin vähän paremmin... Lisätään tämä(kin) treenilistaan.
Video alla.


1 kommentti:

  1. Riesa on niin siisti! <3 Ootte kehittyneet kauheasti, toivotaan monta tervettä vuotta lajin parissa!
    Nyt on jonkin aikaa päässyt helpolla itse pentutreeneissä, ai kauhea mitä juoksemista se onkaan sitten taas kun rataa pystyy tehdä. :D

    VastaaPoista