29. tammikuuta 2015

Omatoimitreenejä

Jennan yksärin jälkeen olen yllättänyt itseni, ja käynyt tekemässä kahdet etukäteen suunnitellut omatoimitreenit. Olen myös piirtänyt ylös muutamankin kuvion, joita täytyy ehdottomasti käydä treenaamassa. Treenilista ei meillä ihan hetkessä lyhene, joten ratakuvioita saa jatkossakin piirtää yhden jos toisenkin.

Jennalta saatiin kotiläksyksi ansaesteiden ohittaminen (alemmassa kuvassa mutkaputki + kaksi edessä olevaa hyppyä). Näitä käytiinkin heti torstaina tekemässä. Riesa baanatti parikin kertaa ansaputkeen kun otettiin vauhtia hieman pidemmältä. En valitettavasti saanut treenejä videoille, mutta huomasin ilman sitäkin kääntäväni koiraa tosi huonosti. Ei varsinaisesti auta vaikka yrittää rytmittää koiraa ja ottaa haltuun, jos ei samalla myös oikeasti käännä. Heti kun käänsin jo jaloilla voimakkaasti sekä tehokkaammin rintamalla, alkoi koirakin tulla mukaan ohjaukseen. En luota näihin yhtään, joten lisää treeniä!

Lisäksi tehtiin nopeat keppi-putki erottelut. Nämä meni niin hyvin, että olen melko varma ettei Riesa huomannut koko putkea. Avokulmasta tämä on varmasti vaikeampi, se jäi vielä treenilistalle. Samalla kokeilin pari poispäinkääntöä kepeiltä hypylle. Ollaan pari kesää sitten treenattu näitä paljon putkille, eikä hypynkään kanssa ollut mitään ongelmaa.

Sunnuntain treeneissä oma ratasuunnittelu ei toiminut ollenkaan. Olin tehnyt lyhyeen pätkään parikin ansapaikkaa, mutta Riesa ei edes katsonut niihin. Jälkikäteen ymmärsin mikä mätti, mutta tulipa nuokin kuviot nyt treenattua! Itsekin opin jotain ratasuunnittelusta.
Samalla treenikerralla nopeat keppikulmatreenit. Riesalla on aina ollut tosi huono veto kepeille, mutta nyt kaukaa lähettämiset sujuivat varsin mallikkaasti. Minulle itselleni vaikeita ovat olleet lähetykset, joissa koira on keppien puolella ja itse ulkopuolella, tällä kertaa nekin sujuivat näppärästi. Lisäksi Riesa pujotteli seinää päin ahdistumatta, hieno Riekku!Valitettavasti meiltä on jäänyt jo kahdet viikkotreenit väliin, josko taas ensi viikolla. Sunnuntaina kisataan. Pieni tupla-ahdistus painaa takaraivossa, mutta yritetään työstää se pois alta.

1 kommentti: