20. tammikuuta 2015

Jennan yksäri

Tänään käytiin juoksemassa Jennan yksärillä. Tai oikeastaan Riesa juoksi, treenin kohteena kun oli mm. kauko-ohjaaminen, ensimmäisellä treenipätkällä ei tarvinnut itse juuri liikahtaa.


En suoraan sanottuna uskonut ollenkaan, että Riesan saisi kovin helposti napsimaan esteet matkalta jos itse vain seison paikoillani. Näitä on ollut tarkoitus treenata ikuisuus, mutta enpä ole koskaan saanut aikaiseksi. No, eipä se sitten lopulta kovin hankalaksi osoittautunutkaan. Pari kertaa palkattiin lyhyeltä matkalta ja sitten siirryttiin jo nelosen luo kutsumaan. Onnistumisprosentti sata, eli kai tuo ihan hyvin meni!

Vitosella Riesa valahti ekalla kerralla putkeen. Tajusin tässä, miksi vihaan peruskäännöksiä niin paljon. Riesa lähtee tosi helposti lenkittämään vaikka rytmittäisinkin oikein ja irtoaa sitten vähän minne sattuu. Tähän otettiin vastakäsi mukaan, niin käännös sujui ihan itsekseen. Kokeiltiin samaan myös vastakäännöstä, mutta Riesa kääntyy vastakäännäksessä niin tiukasti, että ajallisesti se taisi olla n. 30 sadasosaa hitaampi. Välistä ohjasin koiran pari kertaa ihan tarkoituksella putkeen, ja jopa niiden toistojen jälkeen se kääntyi vastakäden kanssa hienosti. Tämäntyyppiset ansaesteet tuli meille kotiläksyksi ja lähdetään näitä ansaesteiden ohituksia nyt työstämään.

Päällejuoksut sujui tosi hienosti, kukapa olisi vuosi sitten uskonut... Toki kulmat oli tuossa helpohkot, mutta siitä huolimatta teki aika huipusti.
Esteelle 14 koitin heittää ensin pelkällä vedolla, mutta ihan Riesa lähti sillä hakemaan hyppyä takaa. Lähdettiin tekemään siihen puolivalssia, ja Riesa luki ihan äärettömän hyvin ohjausta tuohon. Ihan pienellä liikkeelläkin koira oli ohjauksessa mukana.

Tykkäsiin taaskin Jennan koulutuksesta ja joka kerta ollaan saatu aika isoja oivalluksia! Tästä on taas hyvä jatkaa positiivisella fiiliksellä.


 Viikonloppuna käytiin myös kisaamassa ilman tuloksia. Eka rata oli tosi hyvä, mutta Riesa kävi hakemassa todella kaukaa yhden ylimääräisen hypyn mukaan. Varmaan se vastakäsi olisi tämän pelastanut, mutta en todellakaan olisi voinut edes arvata, että Riesa käy niin kaukaa hypyn poimimassa. Tosi kiva rata kuitenkin, en varmistellut yhtään vaan mentiin kovaa ja tuota kohtaa lukuunottamatta jopa huolella. Toka ja vika rata meni vähän hakemiseksi, omat ohjausvalinnat ei täysin toimineet ja Riesakin oli aavistuksen sokka irti meiningillä menossa. Uusia kisoja vaan kuvioihin, kyllä ne vikat nollat sieltä vielä tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti