14. tammikuuta 2015

Tekniikkaa

Viime postauksessa mainittu kontaktiprojekti on lähtenyt hyvin käyntiin. Olen nyt kahdesti käynyt naksuttelemassa pelkkiä alastulon tarjoamisia ja tekemiseen on tullut eri asennetta jo nyt. Kokonaisia kontakteja ei olla näissä treeneissä tehty kuin ihan yhdet tai kahdet, joten vielä en osaa sanoa varmaksi, miten kontaktit lähtee taas rullaamaan radan osana. Nyt yksittäin tehtynä Riesa tekee hyvin ja vauhdilla koko puomin vaikka itse jään seisomaan puomin toiseen päätyyn. En ole käyttänyt vielä ollenkaan etupalkkaa, ja nyt olenkin hieman kahden vaiheilla sen suhteen. Alunperin ajattelin hakea etupalkan kanssa koiralle vielä sen ylimääräisen vaihteen päälle. Paikka on sille kuitenkin niin selvä, ettei juuri välitä minun sijainnistani ja vauhtikin on pysynyt toistaiseksi mukana. Olisikohan etupalkka kuitenkin vain turha liikkuva osa yksinkertaiseen juttuun?

Viime viikolla viikotreeneissä tehtiin eri tekniikoita pitkästä aikaa. Meille aika perusjuttuja, näitä on paljon vahvisteltu mutta ihan hyvä oli taas käydä läpi.

Vauhtia haettiin alussa ysin takaa, niin saatiin hieman realistisempi vauhti. Kakkosesteellä treenattiin niisto, peruskäännös, takaaleikkaus ja pyöritys oikean siivekkeen kautta (kai sitä jonkinlaiseksi valssiksi voisi sanoa :D). Missään ei mitään ongelmia, takaaleikkauksessa ekalla toistolla levähti vähän pitkäksi, mutta toisella oli jo sekin hyvä.

Neloselle tehtiin sakalainen, takaakierto-persjättö, pakkovalssi ja viskileikkaus. Riesa ei olisi ikimaailmassa vielä vuosi sitten taipunut tuosta kulmasta viskiin, mutta nyt siinä ei ollut mitään ongelmia! Ihana huomata näitä edistysaskelia jatkuvasti.

Seiskalle sylkkärillä ja valssilla, ysille sylkkärillä, poispäinkäännöllä ja vastakäännöksellä. Riesan sylkkärit on ihan pirun hyviä ja nytkin mietin, että miksen käytä niitä koskaan missään. Joskus junnuna Riesa teki tosi paljon ohjaustreenejä puilla, ja niiden kanssa sylkkäriä oli tosi helppo ja kiva pyöritellä. On siis ehkä yksi parhaiten selkärangassa olevista ohjauksista.  Sitten kun meillä on nollat tälle vuodelle kasassa, täytyy käydä juoksemassa parit teemakisat, joissa yritän vähän enemmän poistua mukavuusalueelta noiden ohjauksien suhteen.


Moni ehkä jo huomasikin, että viimeinkin blogin ulkoasukin vaihtui hieman vähemmän kesäiseen. Samalla levensin hieman tekstikenttää, mikä toivottavasti helpottaa lukemista ja kuvien katsomista. Tuulialle iso kiitos yläbannerista! Ulkoasun kuvat on tuttuun tapaan Maria Sorvalin ottamia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti