29. maaliskuuta 2016

Tuplaa pukkaa

Pitkästä aikaa Turun suunnalla kisaamassa. Tavoitteena kaikilla starteilla huolelliset lähdöt ja hallitut kontaktit.

Ensimmäisellä radalla tein itse lähdöstä liian suuren numeron ja Riesa lähti ilman lupaa. Ei kuitenkaan ehtinyt hypätä ensimmäistä hyppyä ja kävin palauttamassa paikalleen. Vähän Riesa edelleen meinasi lähdössä nykiä, mutta jäi kuitenkin paikalleen. Kovin pitkälle ei tätä rataa kuitenkaan päästy, sillä Riesa kolautti kyynärpään/olkapään tms. siivekkeeseen. Sen jälkeen Riesa huusikin täyttä huutoa. Siiveke ei edes hievahtanut eikä rima pudonnut, joten olin ihan varma että koira jotenkin liukastui ja sieltä on joku haukkari vähintäänkin revennyt kolmeen osaan. Huuto loppui kuin seinään ja Riesa käytti jalkaa heti ihan normaalisti. Onneksi kaveri kuvasi videon ihan vierestä, jota sitten kelattiinkin ees ja taas. Videolta näkee hyvin, että minkäänlaista liukastumista ei tapahdu missään vaiheessa, ei edes laskeutuessa. Kuuluu vaan kolahdus ja sen jälkeen huutoa. Törmäyskään ei ole voinut olla iso, sillä hyppy pysyi todellakin täysin paikallaan.
Ulkona Riesa liikkui puhtaasti, varasi hyvin painoa kaikille jaloille. Kopeloidessakaan Riesa ei reagoinut mihinkään. Pari ihmistä ja tuomari tulikin sanomaan, että taisi vain kolahtaa kipeästi johonkin hermoon ja säikäyttää. Samalle kannalle kallistuin itsekin, sillä Riesa on varsinainen drama queen ja siitä vielä kiitollinen tapaus, että näyttää kyllä jos johonkin kolottaa. Uskallettiin lähteä seuraavalle radalle sillä ajatuksella, että jos pientäkään epäpuhtautta näkyy niin jätetään homma heti siihen.

Ennen toista rataa kävin vielä koiran läpi mutta mitään reaktiota en saanut aikaiseksi. Lisäksi Riesa edelleenkin varasi hyvin painoa kaikille jaloille ja ravasi puhtaasti. Riesa liikkui radallakin hyvin ja kulki kovaa.
Nyt keskityin itse luomaan rennon lähtötilanteen, enkä edes katsonut koiraan ennen radalle kutsumista. Toimi loistavasti. Keinukin oli ihan radan alkumetreillä ja se sujui ihan hyvin. Käskytin sen verran voimakkaasti, että suoritus oli melko hidas, mutta tällä hetkellä on tärkeintä saada alle hallittuja kisakeinuja. Aan suorituskin oli hyvä, mutta puomi oli hyvin kyseenalainen... Edessä oli putkiansa ja jarrutin voimakkaasti. Riesa vähän hämmentyi tästä ja jäi seisomaan kontaktin yläosaan. Vapautin siitä, näitä voimakkaita rytminmuutoksia täytyy treenata.
Tuloksena puomia lukuunottamatta hyvä nolla, sija 2.Kolmannella radalla Riesa liikkui edelleen hyvin, säikähdyksellä siis selvittiin. Lähtö oli edelleen hyvä ja nyt puomikin oli hyvä. Puomin jälkeen koira meinasi vähän kadota näpeistä mutta ihmeen kaupalla Riesa ei päätynyt ylimääräisellä kierroksella väärille esteille. Keinu tälläkin radalla hitaahko, mutta edelleen hallittu. Loppuradalla Riesa teki saman kuin aika moni muu ja kiersi yhden putken! Tästä ei kuitenkaan kieltoja jaettu ja nollalla maaliin. Ei se nätti ollut, mutta jo vuoden kolmas tupla! Aika huikeeta, ei olla mitenkään liikaa tuplia otettu uran aikana.Viimeisellä radalla piti vähän taistella oman keskittymisen kanssa, mutta lopulta tällä radalla oli kaikista paras fiilis. Hyppäsin radan lopulla hieman ulos mukavuusalueeltani ja koira toimi hienosti.
Lähto oli hyvä, mutta puomilla otti taas häiriötä hidastamisesta. Monipuolisempaa treeniä tarvitaan alle.
Pitkässä putken ohituksessa tulin itse katsoneeksi väärään päähän putkea ja sinnehän se koira sujahti... :D No ei se mitään, päästiin ilman paineita reenaamaan radan loppuosaa. Ennen keppejä tehtiin ihan kelvollinen japsi. Olisi se voinut olla aavistuksen sujuvampi, mutta sama se. Uskalsin tehdä ja se onnistui hienosti! Kepeillä irtosin pitkälle eteen ja ehdin tekemään perjätön kohtaan, johon lähes kaikki nopeiden koirien ohjaajat tekivät takaaleikkauksen.Tänään olen tarkkaillut silmä kovana koiraa, sillä levon jälkeen mahdolliset oireet törmäyksestä viimeistään näkyisivät. Mitään jäykkyyttä ei ole onneksi näkynyt, eli todellakin osui vain kipeästi hermoon ja säikähdyksellä selvittiin.

Säikähdystä lukuunottamatta kiva kisäpäivä. Kokonaisuutena hyviä ratoja ja koiralla hyvä mielentila koko päivän. Kontakteilla on nyt tehty liikaa hallintaa ja se näkyy. Vielä syksyllä suoritukset olivat välillä vähän kaaosmaisia, nyt vain kokonaisuus tasapainoon. Etenkin keinulla täytyy koiralle pikkuhiljaa siirtää enemmän vastuuta kun on saatu jo järki mukaan suorittamiseen. Puomille vain paljon hidastushäiriöitä niin hyvä tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti