22. elokuuta 2017

Hups!

Blogi viettää hiljaiseloa, mutta blogin ulkopuolella tapahtuu. Elokuun puolivälissä meidän lauma kasvoi yhdellä pienellä shetlantilaisella! Tyyppi sai nimekseen Hups ja virallisesti hän on Bustling's Be A Rule Breaker. Nähtäväksi jää, millainen enne nimi tällä kertaa on ;) 
Hups on minulla sijoituksessa kasvattajaltaan.

Hups 6vko, kuva Rita Larjava


Olin kesän kesätöissä Turussa ja pennutkin olivat sopivasti samassa kaupungissa, joten pääsin seuraamaan pentujen kasvua ja kehitystä ensimmäisestä päivästä alkaen. Alunalkaen itselläni oli pieni toive trikkinartusta, mutta niin vain pieni merletyttö hurmasi jo heti muutaman tunnin ikäisenä ja sille tielle jäätiin.

Hups on hurjan reipas ja rohkea tapaus! Se suhtautuu kaikkeen ihanan avoimesti ja haluaisi päästä pusuttelemaan kaikki ihmiset. Hups on kulkenut alusta asti kaikkialla mukana ja onkin ehtinyt tekemään jo vaikka mitä. Pennun kanssa on pitkästä aikaa tosi hauska touhuta ja mikäs näin mukavan pennun kanssa on touhutessa!

Ekaa päivää kotona, eikä jännittänyt yhtään.
 Riesa ei ollut alkuun tulokkaasta kovin innoissaan ja koirien ensimmäinen kohtaaminen meni jopa Riesan asteikolla tosi huonosti. Olin itse aika rikki ja stressissä tästä ja tuli kyllä pyöriteltyä monia asioita päässä. Riesa on mulle todella tärkeä ja rakas koira, ja vaikka siinä on monia todella hyviä ominaisuuksia, niin mikään helppo ja kiva koira Riesa ei ole. Nyt tilanne on onneksi jo rauhoittunut ja Riesan taktiikka pennun suhteen on lähinnä ignooraus. Ulkona koirat ovat käyneet joka päivä yhdessä edes pienellä remmikävelyllä ja nyt viikonloppuna myös metsässä, jolloin Hups sai olla vapanaa ja Riesa remmissä. Sisällä koirat ovat toistaiseksi vielä portin eri puolilla ja Riesa saa rauhassa totutella pennun aiheuttamiin ääniin ja pentuun ylipäätään.

Ensimmäisen päivän jälkeen minkäänlaisia konflikteja ei ole sattunut ja Riesa on ollut aivan käsittämättömän kärsivällinen, vaikka Hups onkin välillä päässyt nappaamaan Riesaa hännästä tai poskesta. Portikin läpi Hups on kertaalleen yrittänyt napata Riesaa nenästä, mutta Riesa on vain lähtenyt pois tilanteista. Ulkopuolinen ei siis varmasti näkisi tilanteessa mitään hätää, mutta itse taidan tuntea Riesan liiankin hyvin luottaakseni siihen vielä. Lisäksi ensikohtaaminen kummittelee mielessä vielä sen verran, että saavat nyt vielä tovin tottua toisiinsa vain ulkona ja portin läpi.

Riesa lopetti treenitaukonsa viime viikolla ja on tainnut kerätä sen verran turhaumaa, että suoritti älyttömän hyvin aivan kaiken. Vauhtikin oli vähintäänkin kohdallaan. Sunnuntaina käytiin tekemässä vähän keppikulmia, erityisesti karsintojen sunnuntain keppikulmaa olen jo tovin halunnut päästä työstämään. Lisäksi tehtiin jyrkkiä takaaleikkauksia kepeille. Jyrkät leikkaukset vaativat vielä treeniä jotta uskaltaisin luottaa niihin kisoissa, mutta muuten Riesa osasi hienosti. Riesa on aina tauon jälkeen parhaimmillaan, joten syyskuulle taidetaan ottaa pieni kisarupeama.

Kuva Rita Larjava
Nyt pennun myötä blogi varmasti aktivoituu edes hieman! Pennun kehitystä ja kasvua on jälkikäteen niin mukava lukea, jos on jaksanut laittaa jotain ylös. Ulkoasuunkin täytyisi päivittää hieman merleväriä, katsotaan millä aikataululla blogi tällä kertaa uudistuu... :p

2 kommenttia: