30. joulukuuta 2010

hei sillä laillahan se toimii

Kyllä tuosta ipanasta vielä tokopiski leivotaan. Huomaan yhä useammin miettiväni mm. ruudun ja tunnarin opetustapoja vaikka Riesanhan piti tokoilla vaan ne helpot alemmat luokat...

Tiistaina suunnattiin tokoilemaan Marian ja Remun luo. Käytiin siellä viimeksi kuukausi sitten ja ollaankin sen jälkeen treenattu ahkerasti. Edistystä on tapahtunut huimasti, kesän kokeet here we come.

Aloitettiin paikkamakuulla. Riesa ei ole koskaan tehnyt paikkamakuuta muun kuin Demin kanssa, mutta Remu ei näyttänyt häiritsevän. Riesa oli vähän liiankin kierroksilla koiria jättäessä, ja nousi kun lähdin palkkaamaan. Possu! Muuten taisi pysyä ihan hyvin. Ei välittänyt vaikka Maria kävi palkkailemassa ym. Remua.
 Maria heitti Remun sisään ja me aloitettiin seuruupätkillä. Riesa seuraa muuten hyvin, mutta lähtee keulimaan vähän turhan helposti. Viimeksi ongelmana oli jätättäminen, joten nyt pitäisi löytää joku kultainen keskitie. Sen lisäksi ruvetaan hiomaan käännöksiä ja vauhdin muutoksia.
Perusasennoissa Riesa taas possuili. Istui ihan vinoon. Erehdyin kerran palkkaamaan oikeasta kädestä, mikä nyt ei ainakaan auttanut. Treenilistaan siis suora perusasento ilman vartaloapuja.
 Luoksetulo toimii tosi kivasti. Ei olla juurikaan treenattu, mutta perusasentoonhan se tulee melkein mistä kulmasta vain (suoraan osuminen on eri juttu). Ainoa ongelma on ollut liian suuri vauhti. Homma ei oikein pelitä jos koira käy minun selän takana parin metrin lenkin viallisen jarrun takia.
Lisäksi pitää opettaa se kuuntelemaan.. Tärkeintä ei ole tehdä jotain kun minä aukaisen suun, vaan kuunnella ja toimia sitten. Jätän sen luoksetulossa sanomalla vain istu ja maahanmenossa maahan, yleensä se tekee sitten ihan päinvastoin.

Kotona ollaan treenattu liikkeestä seisomista ja likka handlaa homman ihan okei käsimerkin ja käskyn kanssa. Nyt vaan hiomaan käsimerkkiä pois.
Maahanmenoa ruvetaan tekemään vasta kun seisominen on kunnossa. Veikkaisin maahanmenon kuitenkin olevan Riesalle huomattavasti helpompi liike, koska maahanmeno on sille muuten tuttu.

1 kommentti:

  1. Kiva blogi teillä. =) Tuun varmasti tätä jatkoski lukemaha, jote lisäsin tän Rikun blogin suosikeihi!

    VastaaPoista