4. tammikuuta 2011

lost case

Agility Riesan kanssa on.. Hauskaa..? Kamalaa..? Ainakin se palauttaa tehokkaasti maan pinnalle, jos on joskus kuvitellut osaavansa ohjata. Onhan sen kanssa myös hauskaa. Kamalaakin, ja joskus erittäin turhauttavaa.
Riesassa itsessä ei ole mitään vikaa, se on aivan uskomattoman hieno pieni agilitykoira.
 Eilen siis tosiaan treenattiin. Alussa oli lupaavasti suora putki, joka on Riesan kanssa ihan hirveä. Onneksi se oli alussa, eli pääsin ottamaan etumatkaa. Sen putken takia piti ihan oikeasti keskittyä siihen että pinkoo minkä kintuista pääsi, ja ensin meinasikin vähän kaikki muu unohtua. Turhauttavaa tehdä niin "alkeellisia" mokia, ja heti itsekin tajuaa että enhän minä edes ohjannut sitä koiraa.

Saatiin kuitenkin jatkettua kun otin vähän lisää etumatkaa. Putken jälkeen koira meinasi tulla jaloille, mutta ihan okei kuitenkin. Siinä oli hyppyhässäkkä johon sisältyi yksi takaakiertokohta. Pakkovalssilla kaarrokset venyi ihan törkeesti, mutta ehdin kuitenkin ajoissa viemään koiran eteenpäin.
Saksalaisella pikkukettu kääntyi vähän liiankin voimakkaasti... Se kuitenkin toimi tosi hyvin kun muistin antaa tilaa ja liikkua kunnolla. Siinä oli vaan sellainen ongelma etten saanut lainkaan etumatkaa. Onneksi Riesa on salaa treenannut mm. irtoamista ja sehän haki pimeään putkikulmaan tosi makeesti!
Loppuun vielä pari takaaleikkausta ja pieni oli tosi pätevä ! Ehkä kolmas kerta kun niitä treenattiin, ja ipana menee niin kuin aina olisi osannut.
Keinua tehtiin harjoituskeinulla, joka on siis tavalliseen keinuun verrattuna ihan minimaalinen. Nopeasti Riesa tajusi, että keinu tosiaan keikkaa. Jossain välissä rupesi vähän jännittämäänkin, mutta olin pahis ja vaadin. Sen jälkeen se ei ollutkaan yhtään pelottava. Normikeinuakin tehtiin, ja sekin sujui ongelmitta.
Aa sujuu hyvin. Viime kerralla sillä oli vähän aalla pysähtyminen hukassa, mutta nyt se ei ollut ongelma.
Alkeisrengastakin (kehikko puuttuu) tehtiin jonkin verran, ja hyvinhän tuo osasi kun lihapulla/pallo odotti toisella puolella. Tehtiin vähän eri kulmiakin, koska se ei kuitenkaan radalla aina tule täysin suorasta kulmasta renkaalle.

Hyvä siitä tulee (toivossa on hyvä elää). Kaikilla muilla esteillä on selvät suunnitelmat, mutta tikkurivistö aiheuttaa päänvaivaa. Minä en tykkää apuvälineistä, joten ohjurit/verkot/kaaret on pois suljettu. Kujiin/vinoihin ei ole mahdollisuutta, 2x2 on liian työläs eikä vispaaminenkaan oikein sytytä.
Ehdotuksia? :D

ps. luustokuvat 21.2. whii, jännittää.

3 kommenttia:

 1. Veikkaan että Riesa tajuaa aika nopsaa kepit, joten jankkausta ja selkeää ohjausta palkkauksen kera, niin avot!

  terv. Nana osaa kepit jo melkein kuin pro ja vidahan osaa ne kuin pro ;)

  VastaaPoista
 2. En mäkään usko että kepit itse esteenä on ongelma, mä en vaan keksi opetustapaa!

  VastaaPoista
 3. Riesa vaikuttaa aika samanlaiselta otukselta kun Voitto, ainakin agissa. Semmonen ihme raivopää, joo asenne on ihan jees että menee sillein raivokkaasti eteenpäin jne, mutta MITEN OHJAAT SITÄ kun ei pysy perässä? :D Mulla vielä eka koira eli luonnollisesti myös eka agikoira niin koita nyt siinä opetella sen kanssa jotain agilityn perusteita kun toi on lapsesta asti ollut kun syntynyt agiradalle... :D

  VastaaPoista