25. toukokuuta 2011

maailman huonoimmat jaakotukset

Maanantain ryhmätreenit peruttiin sateen takia, joten koeviikon kunniaksi käytiin tiistaina reenaamassa omatoimisesti. Assalta poimittiin mukaan Pipsa ja Veronika, jonka käsialaa kuvat ja videotkin ovat.

Pääteemana kepit ja putki-puomi erottelu. Treenien suunnittelun kanssa kävi samalla tavalla kuin aina ennenkin. Tiesin mitä halusin treenata, mutta radoista ei mitään käsitystä. Suunniteltiin rata samalla kuin rakennettiin, huono idea, ensi kerralla kunnon suunnittelu!


Alussa meno oli hieman lahnailua ja videolta huomaa kyllä miksi. Jos minä itse menen vähän sinne päin - asenteella, niin tottakai se vaikuttaa koiraankin. Heti kun minä tsemppaan, niin koirakin tekee ihan loistavalla asenteella. Raukka on vain niin kiltti ettei uskalla antaa palautetta surkealle ohjaajalle, vaan jarraa itse mikä vaikuttaa menoon ja hyppytekniikkaan.

Putki-puomi erottelut sujuivat hyvin, tunnisti käskystäkin. Puomi on Riesalle sellainen lemppari, että sille ei melkein tarvitsisi edes ohjata, putkeen vaatii vähän vahvempaa kääntämistä. Kuitenkin huomattavasti helpompi pitää poissa puomilta kuin Demi.

Kepit meni vaihtelevasti. Joskus jätti kesken..? En tiedä johtuiko omasta lahnailusta vai, eikö ollut varma mitä vaadin? Haki kuitenkin ihan ok ja teki muutenkin todella hyvin, jos miettii että vasta viime treenikerralla häivytin käsiavun.. Nyt keppejä täytyy vaan tehdä keskellä rataa, vahvistaa kulmia jne.

Tehtiin myös pientä radanpätkää. Veronika oli Pipsan kanssa jaakottanut yhdellä hypyllä, ja tiestysti pienen minikoiran kanssa ehtiikin ihan hyvin. Itselle ei sitten tullut mieleen että ei tälläisen koiran kanssa heitetä jaakotusta tuollaiseen kohtaan.. Kamala. En muutenkaan hirveästi perusta kyseisestä ohjausliikkeestä, mutta jos sen tekee, niin tekisi edes oikein..

Muutenkin ohjaus oli enemmän tai vähemmän surkeaa. Jatkossa täytyy tosi tarkkaan miettiä jarrutukset hypyillä, Riesa lukee kroppaa & käsiä niin hyvin, että tulee helposti kieltoja kun lähden ajoissa kääntämään. Tai sitten päinvastoin, käännökset valuu jos en käännä riittävästi. Hankalaa. Lisäksi syyllistyn jälleen kerran kumarteluun! Ihan hirveän näköistä, häiritsee ohjaamista ja koiraa. Pitää varmaan ottaa Demi joskus mukaan kentälle, se palauttaa huonon ohjaajan nopeasti ruotuun.ps. meidän RotuRace-joukkue tarvitsisi vielä yhden tollerin!

2 kommenttia:

  1. On kyllä niin erinäköistä menoa kun sä menet asenteella "perkele nyt juostaan, eikä löntystellä". Rasmuksen kanssa oli myös pakko olla noin. Menee kyllä niin lujaa tuossa lopussa. Ja hieno 2on2off. Varmaan leluhäiriöt ei olisi siihen pahitteeksi. Avustaja tiputtaa lelun, pikku hiljaa heittää pidempää tai sitten kuumentaa lelulla ja odottaa n. 4m päässä ja viet sen suorittamaan puomin. Tollerilla ei varmaan tule kyttäystä lelun heitosta..

    VastaaPoista
  2. Joo Riesa peilaa tosi paljon mun mielentilaa, mikä on hirveen vaikeeta mulle! Demi oli niin röyhkeä että ihan sama mitä minä tein, se meni aina täysillä kuola roiskuen. Riesa on vaan niin kiltti ettei viitsi sikailla samalla tavalla :) Tavallaan ihan hyvä, mutta vaatii multa sitten tällä osa-aluellaa enemmän.
    Kontakteilla ollaan itseasiassa tehty noin, ja pysähdys on yleensä varma (videolla loikkaa kun en sano käskyä, mur..), mutta sitten itse puomi on toisinaan vähän hidas. Riippuu taas mun asenteestani, mutta elän toivossa että se siitä korjaantuu..

    VastaaPoista