11. tammikuuta 2014

Vuoden ekat

Vuoden ensimmäiset treenit päästiin juoksemaan keskiviikkona. Lotan treenit oli tosiaan tauolla syksystä lähtien ja nyt päästään taas kunnolla treenaamaan. Kausarikin on hankintalistalla. Pääsen töiden takia tosi helposti myös päiväaikoihin treenaamaan, ja tarkoitus olisi ainakin kahdesti viikossa yrittää viikkotreenien ohessa käydä. Tuonne ajaa meiltä vaan vartin, niin on helppo lähteä pienienkin treenien takia.

Treenit itsessään meni hyvin. Rata sinänsä ei ollut kovin vaativa, vaikka keppikulma olikin meille ihan ylitsepääsemätön... Kotiläksyksi jäi, kun en vaan osannut ohjata tuota kohtaa. Riesallekin tuli jossain kohdassa se, että viiletti vain korvat lepattaen ansaputkeen, kun oli tarpeeksi monta kertaa sinne ohjattu. Saatiin onnistumaan, kun blokattiin putken suu, mutta ehdottomasti täytyy tämän tyyppisiä kepeille vientejä treenata. Onneksi tulee hankittua se vapaatreenikortti... :D

Muuten hirveän kivaa tekemistä, vaikka ensimmäisellä kerralla tulikin pari meidän ihan tyyppivirhettä. Lopuksi päätin, että väännän vaikka väkisin loppuradan nollana läpi, ja näin tehtiinkin. Mulle olisi hirveän tärkeää tehdä näitä nollatreenejä, kun liian usein heti vaikka yhden levahtaneen kaarroksen myötä ottan uusiksi tai muuten löysäilen. Kisoissa onkin sitten astetta vaikeampaa koota suoritusta kokoon pienten virheiden jälkeen.

Lotan hallilla on hirveän kätevä katsomoparvi, joka aika armotta näyttää nuo levottomat kädet... Luulin jo vähän kehittyneeni, mutta aika pahalta tämä edelleen näyttää!


3 kommenttia:

 1. En koe levottomia käsiä ongelmaksi, mutta näyttää kun Riesa ei ymmärtäisi vastaisen käden merkitystä yhtään (mikäli siis meinaat sen päällejuoksu/haltuunottona), kannattaisikohan joskus kokeilla ohjata kokonaan ilman käsiä, tsemppaisit jalkojen ohjausvinkkeihin vaikka mieluummin..? Tai sitten muistuttelee mitä se vastainen käsi tarkoittaa ja jättää sen turhan viljelyn väliin ;) Rintamasuuntaanhan Riesa reagoi nätisti.

  nim. puhtaasti harrastelija

  VastaaPoista
 2. Levottomat kädet on ongelma! Jos unohdetaan se miten typerältä se näyttää, niin herkän koiran saa helposti kieltämään esteitä, kun kädet viuhoo sinne tänne ja antaa ristiriitaisia viestejä. Ei kivaa, mutta en niitä näköjään poiskaan saa :D

  Vastaisen Riesa lukee ihan ok. Sitä on palkattu paljon, ja se on Riesalle vaikeaa, mutta reagoi anyway. Putkellakin näkee, että koira kyllä tulisi siihen vastaiseen, mutta kartturi vaan ryntäilee ja siihen päälle rintama vielä vie suoraan putkeen... :D Lopuksi nyt menikin jo juoksenteluksi, sen siitä saa kun ohjailee miten sattuu.
  Riesa ei ole mikään oppikirjatapaus, jota vähän ohjaillaan ilman käsiä ja heitellään jalkoja sinne ja tänne. Se ei tykkää tulla kohti, varsinkaan hypätä, mieluusti juoksetelisi vaan selän taakse jne. muuta hauskaa. Se ei tasan tarkkaan tule ohjauksiin, jos ei selkeästi kerro, että se on muuten tultava.
  Muutama kuukausi sitten olen aiheesta enemmänkin avautunut, sieltä löytyypi lisää jos kiinnostaa.

  VastaaPoista
 3. Uskotaan, videot antaa vain pieniä pilkahduksia teidän agilitysta. Nämä oli vain ajatuksia (ei tule vastakäteen ennen keppejä -> ei vaadittu tulemaan, kädet heiluu ja ohjaa miten sattuu -> kädet hetkeksi pois, niin jalkojen merkitys saattaa valjeta). Kaikki ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista :) Riesa on hieno ja osanotto Demin kuolemasta, näin sen vuonna 2010 ja oli aika mahtava tapaus.

  nim. puhtaasti harrastelija

  VastaaPoista