11. elokuuta 2010

Paluu arkeen

Niin se pari kuukautta vierähti, ja tänään sitä marssittiin lukion ovista sisään. Riesa on ollut koko kesänä tosi vähän yksin, mutta ilmeisesti ipana oli ollut ihan hienosti. Koitin aamulla ottaa sen kanssa jotain pieniä tokojuttuja, josko se sit nukkuisi pidempään.

Eilen käytiin hallilla Riesan kanssa, tolla ipanalla on tosi hyvä keskittymiskyky! Se ei välittänyt mitään, vaikka muut teki suht vieressä rataa. Hienoa.

Aloitettiin ensin yhellä hypyllä, rima oli hypyn "jalan" päällä, toinen pää maassa eli korkeutta joku 3cm.. Tehtiin vaan lähetyksiä namikupille, ja se taisi  hoksata paremmin ne siivekkeet siinä ympärillä. Otettiin pari toistoa yhellä hypyllä, niin että mä olin molemmilla puolilla, ja sitten kerran kahella hypyllä. Meni tosi hyvin.

Putkea otettiin myös namikuppipalkalla. Putki suorana, mutta suht lyhyenä. Tässäkin se taisi hoksata nyt paremmin, että palkka tosiaan tulee siitä putken läpi menemisestä. Se ryntäili läpi ihan innoissaan, ja kun käveltiin vesikupille, ipana ryntäs suoraan yhteen mutkaputkeen.. :)

Puomin alastulo nostettiin taas minipöydälle, ja ipana loisti jälleen. Se hakee niin hyvin, voin itse jatkaa matkaa, ja tyyppi vaan pysähtyy. Jossain valissä pitäisi varmaan kasvattaa vauhtia ja etäisyyttää joka suuntaan. Varmaan ensin kovennetaan vauhtia, koska mä haluan että se tulee mahdollisimman aikaessa vaiheessa.

10. elokuuta 2010

Kiitos ilmoittautumisestasi

Ei mummo jääkkään vielä eläkkeelle.. Mietin eilen treeneissä sen menoa, ja totesin että en mä voi toista laittaa vielä kokonaan eläkkeelle.. Demi rakastaa agilityä, ja on todella hyvässä kunnossa. Sen verran kevennetään treenejä, että mennään medirimoilla, ja treenaillaan muutenkin järkevästi.

Riesan pentunlystä sain muutaman kuvan, ipana ei näytä kovin edustavalta :D Esiintyminen oli vähän sinne päin, ei oikeastaan olla treenattu niitä nlyjuttuja ollenkaan.
Mä en oikeen tiedä mitä noissa kahessa vikassa tapahtuu :D Liikekuva näyttää siltä kun mä koittaisin kurisaa ton, ja vikassa koira seisoo ihan päin honkia, enkä mä edes pidä remmistä kiinni :D

8. elokuuta 2010

Hyvinkään pentunäyttely

Riesa käväisi tänään Rune Fagerströmin arvosteltavana:

"7kk. Erinomainen koko. Hienot rungon mittasuhteet. Sievä feminiiminen pää. Kallon tulee vielä levetä takaosasta. Hyvät tummat silmät. Hyvä keskipitkä kaula. Pysty olkavarsi. Riittävä rinnan syvyys. Hyvä ylälinja. Riittävä luusto. Rodunomaiset liikkeet. Hyvä väri ja värimerkit. "
KP ROP-pentu

Riesa oli ainut tolleri, mutta oli se KP ihan kiva saada.

7. elokuuta 2010

Treenailut

Maanantaina oli tavalliseen tapaan Demin treenit. Tehtiin kahta helpohkoa radanpätkää.

Aurinko paistoi aika ikävästi hypylle nro. 2, ja varmaan siksi rima tuli muutaman kerran alas. Otin 2-3 välin jaakotuksella, ja se ei sitten vaan toimi.. Kaamea lenkki. Toki aa oli melkoisen kutsuvana suoraan edessä. Tehtiin alku sitten ihan tavallisesti pyörimällä, eikä lenkittänyt niin paljoa.
Aan kontakti oli tosi hyvä, ja 6-8 sujui sen kummempia lenkittämättä. Kymppiputkeen vaan heitin, ja juoksin 11 hypyn taakse. Keppien loppuun tein persjätön, mutta ekalla mä tääs vähän jyräsin.. Uudestaan, ja nyt maltoin antaa sille koiralle tilaa. Kokeilin myös keppien takaaleikkausta, ja se sujui myös.
Alku jaakotuksella, joka sujui paljon paremmin tällä radalla. Ei lenkittänyt yhtä paljon.
Suoralle putkelle olin ajatellut takaaleikkaukset, mutta radalla huomasin ehtiväni ihan hyvin valssaamaankin.
9-10 kohtaan valssi, ja ennen putkea persjättö.

Riesan kanssa tehtiin minipöydän päälle nostettua puomin alastuloa. Se tajusi tosi nopeasti mitä siltä haettiin. Rupes tarjoamaan ihan innoissaan 2on/2off asentoa. Hieno pikkukettu. Ainoa ongelma tässä oli se, että ipana tarjos välillä asentoa ihan sivustakin.. Mutta toivotaan että se jää pois, kun palkkailee vain oikeista.

Eilen Riesa täytti 7kk. Painoa oli tänään 9,8kg ja säkää edelleen vajaat 40cm. Alan pikkuhiljaa uskoa, että se jää mediksi.
Tommosen rimpulan kanssa sitten huomenna pentukehään :') Teipit korvissa huomisen takia.

Eilen käytiin hallilla Riesan kanssa. Aloitettiin putkella. Suora putki, ja namikuppipalkka. Tehtiin lähinnä vaan suoraan lähetyksiä putken läpi palkalle, koska jos otti vähänkään kulmaa, ipana ei tajunnut, vaan juoksi ohi. Ensi kerralla pitää ottaa paljon lyhyempi putki, josko se niin hoksaisi paremmin.

Siivekkeillä tehtiin ensin välistävetoja ja takaakiertoja kahdella vierekkäisellä hypyllä. Se oli kamalaa, toi on niin hyvä kääntymään, että mä en meinaa pysyä perässä. Toivon että "ongelma" poistuu kun mukaan tulee rimat, ja kun tuo oppii hakemaan itse hyppyjä. Saatiin me silti onnistuneita toistoja, mun pitää vaan treenata :D

Tehtiin myös kolmen suoraa, mutta jotenkin Riesa ei näytä hoksaavan niitä siivekkeitä ympärillä, se vaan juoksee läpi. Ei sen toki tarvitsekkaan tajuta, mutta tehdään varmaan jatkossa vaan yhdellä hypyllä.

Lopuksi tehtiin vielä minipöydän päälle nostettua puomin alastuloa. Ipana oli ihan super, se pysähty kuin seinään vaikka ite kävelinkin ohi :) Nyt pitää vaan työstää tätä järkevästi, kun se on noin hyvällä mallilla.

2. elokuuta 2010

Piikkiön syövereissä

Käytiin viime viikolla moikkaamassa Jennaa ja valkkaripentu Akua Piikkiössä.
Ajatuksena oli käydä joku metsälenkki ja antaa ipanoiden riehua. Metsälenkki me todellakin kierrettiin.. Pari tuntia ryteikössä, ilman polkua ja suurin osa ajasta vielä ylämäkeä.. :D Riesalle maasto ei ollut mikään ongelma, se hyppeli tottuneesti, vaikka välillä maasto olikin melko vaikeakulkuista.
Riesa pysyi myös tosi hyvin kuulolla, ja käyttäytyi muutenkin oikein kivasti.
Muuten ollaan treenailtu noutoa ja 2on/2off asentoa. Noudossa tuo kyllä läheltä hyvin ihan käteen asti, mutta jos matka kasvaa vähänkin, niin mikään ei toimi. Tyyppi juoksee dami suussa mun ohi, ja kiertää lenkin ennen kun tuo damin.. Odotellaan vaan sitä hetkeä, kun se keksii ruveta kunnolla lällättelemään.
Eli siis, nyt vaan ilmeisesti lyhyitä noutoja ja paljon palkkaa. Ärsyttää vaan, kun kuitenkin alusta asti panostettu nimenomaan siihen palauttamiseen, ja nyt se sitten uhkaa levitä käsiin.

2on/2off sujuu ihan loistavasti. Olen yhdistänyt käskysanan, ja ipana ryntää oikeaan asentoon vaikka mä olisin paikallani, tai liikun ite eteenpäin. Hieno eläin. Lisäsin tänään myös häiriötä siihen asennossa pysymiseen, ja mä sain aika huoletta viskellä nameja ja leluja, ja tuo lähti vasta luvan saatuaan. Loistavaa.
Tänään on Demin treenit, ja ipana voisi päästä taas seisokelemaan puomin alastulolle.