31. toukokuuta 2011

kunto loppuu

Eilen treenattiin ja tänään treenattiin. Riesalle ei mikään ongelma, mutta itse meinasin hyytyä helteessä.
Eilen mentiin ihan huipusti, Riesa hakee keppejä koko ajan paremmin ja itsekin pysyin suorassa, eikä kädetkään ihan holtittomasti heiluneet.

Tänään meni vähän kehnommin. Aluksi Riesa teki tosi kivasti, mutta sitten se bongasi treenikaverilla pallon ja koko homma meni ihan pieleen. Plaah, koira kiinni ja kohta uutta yristystä. Nyt mentiin paremmin, vaikka pimeä putkikulma oli jostain syystä hankala? Yleensä Riesa hakee putket tosi hyvin, mitä lie tänään tapahtunut. Välistävedot olivat ok, saatiin tehtyä heti kun käänsin kunnolla, mutta en vieläkään osaa ohjata niitä niin että Riesa ei kyselisi yhtään. Suunta kuitenkin ylöspäin. Riesa teki tänään myös pari toistoa isolla okserilla, ei ongelmia.
Kuljetukset menivät ihan pieleen. En ottanut koiraa mukaan ja se luki hyvin usein väärän putken pään.

Itse pysyin lähes pystyssä, mutta kädet lähtevät turhan herkästi heilumaan, varsinkin silloin jos olen myöhässä. Muutenkin ohjaus oli paikoitellen todella kehnoa ja löysää, mikä näkyy heti koirassa ja sen vauhdissa, mutta suunta tässäkin ylös päin.

28. toukokuuta 2011

problem solved

Tästä viikosta tulikin kunnon aksaviikko. Keskiviikkona käytiin paikkaamassa poissaolijaa ja perjantaina treenattiin vapaissa treeneissä.  Kolme treenikertaa viikossa on kyllä ehdoton maksimi, vaikkei duracell-ketussa näykään väsymystä.

 
Keskiviikkona ylläolevat radat. Pidemmän pätkän mittasuhteen saattavat vähän heittää, mutta eiköhän tuostakin selvän saa. Tarkoituksena siis treenata poispäinkääntöjä hypyillä 6 ja 10.

Alku tehtiin pakkovalssilla, mikä sujuikin hyvin kunhan muistin liikkua enkä jäänyt odottelemaan. Kepit haki tosi hienosti, mikä yllätti! Taisi olla ensimmäinen kerta kun tehdään keppejä oikeasti keskellä rataa kunnon vauhdilla. Poispäinkääntökin sujui superhyvin, Riesan kanssa täytyy ehdottomasti käyttää näitä. 

Kepit eivät sujuneet yhtä hyvin takaisin päin, kova vauhti vaikeutti melkoisesti. Ei oikein saatu näitä paremmiksi, koska Riesa jäi jostain syystä katsomaan minua toisessä välissä? Loppu meni kuitenkin hyvin, ei ongelmia.


Toisen radan välistävedot eivät meinanneet millään onnistua, huoh. Lopussa kokeilin eleettömänpää ohjausta ja johan lähti rullaamaan. En jäänyt liikaa jälkeen, mutta sain kuitenkin käännettyä hypyille. Tämän kun vielä jatkossa muistaisi.


Perjantain radan suunnittelin lennosta, mutta oikein mukava rata saatiin aikaiseksi. Putkien päät oikeasti vierekkäin, mutta ratapiirrustusohjelma ei tuntenut tälläistä mahdollisuutta. 

Riesa oli ihan ihmeellisillä kierroksilla, pitäisi muistaa vähän tokoilla tms. sen kanssa ennen radalle menoa, ei ehkä kaahottaisi niin päättömästi. 

Itse rata meni ihan kivasti. Aluksi R ei meinannut hakea kepeille ollenkaan, paineli vaan menemään. Aika monta yritystä vaadittiin ennen kuin saatiin ipana keskittymään. Oikea putken pää löytyi helposti, ja välistävedotkin sujuivat! Olipas hassu tunne ohjata välistävetoja niin että jää itse vähän jälkeen, ja heilauttaa vaan kättä. Hyvin se kuitenkin toimi. Kepeillekin hyvin, mutta sitten juoksin itse melkein putkeen.. Ei muuta kuin uudestaan ja loppuun hyvin.

Toinen kierros heti perään ja aina ysille asti ongelmitta. Riesa oli jotenkin hirveän epävarma kepeillä, sama juttu kuin viime ke. Jenni(kin) huomautti levottomista käsistäni ja ne rauhoittamalla saatiin parannettua. Tietysti itse mokasin pari kertaa lopussa, kun rupesin kaivamaan palloa taskusta liian aikaisin...

Lopussa mentiin vielä uudestaan ja varsinkin kepeillä tuli suuria oivalluksia! Jenni huomasi, että kun lähetän Riesan kepeille rupean helposti "sipsuttelemaan", jolloin koira jostain syystä menee tosi epävarmaksi ja kyselee hirveästi. Jos juoksin kutakuinkin normaalisti, Riesa meni todella hyvin eikä kysellyt lainkaan. Mistähän lie tämänkin keksinyt? Olenkohan kutsunut Riesan pois kepeiltä sen hakiessa väärään väliin, juuri jotenkin steppailemalla? Ilmeisesti. Nyt tiedetään kuitenkin miten kepit kannattaa ohjata, vaikka tietysti kepitkin täytyy opettaa niin varmaksi, että koira suorittaa ne vaikka minä tekisin kärrynpyöriä.

Viime aikoina olen katsellut tosi paljon Demin vanhoja aksavideoita ja koittanut selvittää milloin menetin käsieni hallinnan. Ilmeisesti tämä on ihan uusi juttu, koska Demin videoista ei löytynyt vastaavaa. Kumartelua olen harrastanut ennenkin, mukaan mahtuu myös mm. taputukset, liiallinen vastakkaisen käden käyttö, yleinen myöhässä oleminen - etenkin valsseissa sekä käden kattoon nostaminen. Olen päässyt näistä kaikista jo kertaalleen eroon (kopkop), joten uskon että levottomat kädetkin rauhoittuvat joskus. Tai ainakin paras olisi. 

Ja koska tuli ihan mieletön ikävä Deekun ohjaamista, oli pakko heittää esille sen yksi viimeisistä kisastarteista viime kesältä. 

25. toukokuuta 2011

maailman huonoimmat jaakotukset

Maanantain ryhmätreenit peruttiin sateen takia, joten koeviikon kunniaksi käytiin tiistaina reenaamassa omatoimisesti. Assalta poimittiin mukaan Pipsa ja Veronika, jonka käsialaa kuvat ja videotkin ovat.

Pääteemana kepit ja putki-puomi erottelu. Treenien suunnittelun kanssa kävi samalla tavalla kuin aina ennenkin. Tiesin mitä halusin treenata, mutta radoista ei mitään käsitystä. Suunniteltiin rata samalla kuin rakennettiin, huono idea, ensi kerralla kunnon suunnittelu!


Alussa meno oli hieman lahnailua ja videolta huomaa kyllä miksi. Jos minä itse menen vähän sinne päin - asenteella, niin tottakai se vaikuttaa koiraankin. Heti kun minä tsemppaan, niin koirakin tekee ihan loistavalla asenteella. Raukka on vain niin kiltti ettei uskalla antaa palautetta surkealle ohjaajalle, vaan jarraa itse mikä vaikuttaa menoon ja hyppytekniikkaan.

Putki-puomi erottelut sujuivat hyvin, tunnisti käskystäkin. Puomi on Riesalle sellainen lemppari, että sille ei melkein tarvitsisi edes ohjata, putkeen vaatii vähän vahvempaa kääntämistä. Kuitenkin huomattavasti helpompi pitää poissa puomilta kuin Demi.

Kepit meni vaihtelevasti. Joskus jätti kesken..? En tiedä johtuiko omasta lahnailusta vai, eikö ollut varma mitä vaadin? Haki kuitenkin ihan ok ja teki muutenkin todella hyvin, jos miettii että vasta viime treenikerralla häivytin käsiavun.. Nyt keppejä täytyy vaan tehdä keskellä rataa, vahvistaa kulmia jne.

Tehtiin myös pientä radanpätkää. Veronika oli Pipsan kanssa jaakottanut yhdellä hypyllä, ja tiestysti pienen minikoiran kanssa ehtiikin ihan hyvin. Itselle ei sitten tullut mieleen että ei tälläisen koiran kanssa heitetä jaakotusta tuollaiseen kohtaan.. Kamala. En muutenkaan hirveästi perusta kyseisestä ohjausliikkeestä, mutta jos sen tekee, niin tekisi edes oikein..

Muutenkin ohjaus oli enemmän tai vähemmän surkeaa. Jatkossa täytyy tosi tarkkaan miettiä jarrutukset hypyillä, Riesa lukee kroppaa & käsiä niin hyvin, että tulee helposti kieltoja kun lähden ajoissa kääntämään. Tai sitten päinvastoin, käännökset valuu jos en käännä riittävästi. Hankalaa. Lisäksi syyllistyn jälleen kerran kumarteluun! Ihan hirveän näköistä, häiritsee ohjaamista ja koiraa. Pitää varmaan ottaa Demi joskus mukaan kentälle, se palauttaa huonon ohjaajan nopeasti ruotuun.



ps. meidän RotuRace-joukkue tarvitsisi vielä yhden tollerin!

22. toukokuuta 2011

lahjattomat reenaa, me ei

Pitäisikö ryhdistäytyä? Maanantaina päästään agittamaan, mutta tokoakin voisi hieman harjoittaa. En vaan voi sille mitään, että aina reeniparkkikselle päästyäni päädytään treenaamaan puunkiertoja tai 2on/2off-asentoa katukivetyksellä.. Parkkiksellakaan ei olla vierailtu entiseen malliin, mutta onneksi koeviikko lähestyy. Mikään ei pakota treenikentälle tehokkaammin kuin parisataa sivua luettavaa.

Ollaan me sentään kerran käyty katsomassa missä jamassa AVO on. Sanoisin että huonossa jamassa. Kaket ei toimi, luoksari ei toimi, nouto on kesken, hyppyä ei olla edes otettu ja paikkamakuu on täysin keskeneräinen. Jäävät sentään (vielä) toimivat, eikä seuruussakaan varsinaista vikaa ole.
Alkuperäisen tavoitteen mukaan meidän pitäisi olla koevalmiita joskus kesä-heinäkuussa. No ei olla. Uusi tavoite on elokuu ja nuorten SM. Viimeinen mahdollisuus näihin skaboihin, pakko mennä!

© Johanna S
Treenaamisen sijaan ollaan keskitytty lenkkeilyyn ja Riesan kanssa käytiin kerran uimassakin. Vesikammo on historiaa, ipana oli vaikea pitää poissa vedestä!

Vaakkua tsekattiin tänään taas pitkästä aikaa, tehtiin ihan pelkkää vaakun talteen ottamista. Alkukankeuden jälkeen vaakkuu nousi mukaan varsin mallikkaasti, mutta haluaisin sen ottavan vaakun mukaan ihan alusta asti. Ei me voida taippareissakaan pyytää tutustumiskierrosta.

15. toukokuuta 2011

omaa peliä, tekopaikoista hitit, ei turhia jäähyjä

Blogin päivittäminen näköjään hieman jäissä. Täällä ollaan keskitytty penkkiurheiluun, mutta eiköhän me kohta taas saada ote koiraurheilustakin. Jos siis selvitään jotenkuten järjissään illan pelistä.

Viime viikolla treenattiin maanantaina ja käytiin keskiviikkona paikkaamassa yhtä poissaolijaa. Molemmilla kerroilla samat radat, teemana pimeät putkikulmat.

 

Maanantai meni vähän sähläten. Saatiin kyllä tehtyä nollalla läpi, mutta meno oli hieman holtitonta. Liekö johtunut ensimmäisistä ulkotreeneistä pitkään aikaan. Pimeät putkikulmat ei kuitenkaan tuottaneet mitään ongelmia, jees.
Toisella pätkällä keppejä, meni ok. Ei suurempia edistysaskelia.

© Maria S
Keskiviikkona ihan toinen ääni kellossa. Varsinkin kepit lähti rullaamaan! Riesa lähti ekaa kertaa ihan kunnolla hakemaan sisäänmenoa kauempaakin. Ei haitannut vaikka jäin vähän jälkeen tai irtosin sivuttaissuunnassa. Ihan loistava ipana! Toisellakaan radalla ei ongelmia.


Viime maanantai katsottiin peliä eikä treenattu, mutta keskiviikkona treenattiin niisto-sokkaria. Sitä niisto-sokkaria piti sitten tietysti tunkea joka kohtaan, eli ainakin hypyille 3, 5, 7, 9. Hyppy 7 aiheutti hieman ongelmia, Riesa haki tosi helposti pöydän. Pöydällä tekikin sitten niin hienoja suorituksia, että olihan siitä pakko palkata. Sen jälkeen olikin astetta vaikeampaa pitää Riesaa poissa sieltä.. Saatiin kuitenkin onnistumaan. Putken suu tuotti vähän ongelmia, mutta kun pisti kinttua toisen eteen ja käänsi kunnolla, pysyi koirakin poissa ansaesteeltä.

Toisella radalla takaaleikkauksia, ei ongelmia. Hieno ipana! Ensimmäiset kisastartit heinäkuulle katsottuna, hih!