30. heinäkuuta 2011

kettu kisoissa

Riespu starttasi kisauransa Janakkalassa, ja nollat oli ihan tyrkyllä. Kahden hyvät hyllyn kanssa kotiin, ei haittaa.

Ekaksi Riesa mitattiin virallisesti mediksi, huh. Meni ihan heittämällä alle 43cm, vaikka sitä ehdinkin jo stressata.

Ensimmäinen rata oli varsin suoraviivainen, heti toisena esteenä puomi. Puomilta Herrala antoi meille ylösmenovirheen, mitä en kyllä videon perusteella allekirjoita. Siinä on kolme tassua kontaktilla. Kuulin kuinka Masa selostaa jotain virheestä, meinasin törmätä hyppyyn jne... Luulin riman pudonneen, mutta onneksi ei niitä kuitenkaan ruvennut räiskimään.

Aan jälkeen olin myöhässä, ja rintama heitti koiran väärään päähän putkea, pöh. Mietin tutustumisessa toista puolta, mutta en sitten toteuttanut sitä. Olisi pitänyt! Tämän jälkeen pakka hajosi ja keppien aloituksessa pientä sählinkiä, loppuun hyvin.

Toisen radan alkua mietin tosi kauan. Siihen olisi sopinut jaakotus paremmin kuin hyvin, mutta en muistanut osaako Riesa sitä... Mielestäni käänsin voimakkaasti, mutta video kertoo taas vähän muuta, ja Riesa melkein irtoaa edessä olevalle aalle. Sain käännettyä, keppien aloituksessa kuitenkin jotain ihme sählinkiä. Ja tälläkin radalla väärä putken pää! Minun piti joko jäädä tarpeeksi koiran taakse, ja kääntää voimakkaasti, tai sitten heittää vastakkaisella. Nooh, olin koiran vieressä ja heitän koiranpuoleisella.. Hylly siis siitä. Muuten hyvin loppuun, mutta lopussa jätin Riesan kontaktille (minkä kesti hyvin), enkä ohjannut vikaa hyppyä ollenkaan, Riesa tuli ohi.


Riesa oli ihan superhieno ! Kontaktit toimi, eikä se vierastanut lainkaan uusia esteitä tai alustaa. Riesasta tulee kuulema vielä kunnon riesa muille koirakoille, kunhan saadaan kaikki palaset paikalleen ;) Ja niinhän siitä tuleekin, tietenkin.

Ohjaajaa ei taas voi kehua. Ensimmäillä radalla kädet olivat ihan liian levottomat, toisella sentään vähän parempi. Kepeistä keräsin hirveän stressin, noi tollaset kulmat on mulle itelle tosi vaikeita. Muurin takia oli tosi vähän tilaa,  ja tykkäisin joko lähettää kepeille kunnolla, tai sitten suoristaa edes linjan kunnolla. En siis osannut ollenkaan ohjata kohdassa, missä ei mahtunut oikein tekemään kumpaakaan. Pitäisi kuitenkin vain luottaa siihen että koira osaa.

Seuraavan kerran kisataan viikon päästä Oulussa, jos sitä ennen kävisi tekemässä parit jaakotukset..!

27. heinäkuuta 2011

aamutreenit ja mökkeilyä


Maanantaina käytiin aikasin aamulla tekemässä pieni treeni. Rata toimi hyvin, ei ongelmia. Putkijarrutuksia ei ole tehny vähään aikaan, mutta ihmeen hyvin Riesa muisti. Myöskään rengas suht vaikeassa kulmassa ei tuottanut ongelmia.
Kasihypylle piti vähän soveltaa, olin suunnitellut kierrättäväni sitä puolta missä piirrustuksessa on numero. Eihän sinne millään ehtinyt, joten oli pakko ottaa poispäin-käännöksellä toiselta puolelta. Sujui kuitenkin hyvin myös niin. Varsin onnistuneet treenit siis, ja hyvillä mielin lauantaina Janakkalaan!

Treenien jälkeen lähdettiin pariksi päiväksi mökille, jossa Riesa mm. päätti lähteä pienelle uintiretkelle järven ympäri, Demi yritti kävellä kellariin rappusia pitkin, mutta menikin lentäen jne.. Selvittiin kuitenkin hengissä kotiin asti.







23. heinäkuuta 2011

aksaa pitkästä aikaa


Olipas hurjan kivaa päästä pitkästä aikaa aksaamaan! Rata oli melko tylsähkö, mutta ei jaksettu kolmisin mitään ihmeempiä kehitellä. Jonkinlaisena teemana kuitenkin päällejuoksu ja putkikulmat.

Riesa oli tauonkin jälkeen ihan huippupätevä, vaikka jo pelkäsin sen unohtavan kaiken..
Ensimmäisellä kerralla oma keskittyminen vähän hajosi, minkä takia seiska- ja kymppihypyt vähän tökki. Lähdin vaan tapani mukaisesti rynnimään ja unohdin koiran.. Saatiin kuitenkin ihan siistiä rataa tehtyä.

Toisella kierroksella päätin, että tehdään nolla, ja sehän tehtiin. 13 hypylle heitto oli kuitenkin ihan luvattoman huono, minkä vuoksi otettiin vielä putkelta uudestaan. Nyt saatiin myös varsin nätti loppu, jee!

Riespu on maailman pätevin pieni aksakoira, varsin malttamattomina jo odotellaan kisauran aloitusta.


Loppuun vielä vanha HAU Openin episvideo:


Tuon rintamasuunnan jälkeen voi sitten miettiä, miksi se koira meni aalle..  Mutta jotkut asiat vaan täytyy oppia kantapään kautta ;) Muutenkin Riesa tuntui vähän vierastavan vieraita esteitä ja kenttää, mutta tähän ei nyt auta muu kuin kisaaminen. Keinuepisodia en jaksa edes kummemmin kommentoida.. Samainen keinu on kuitenkin herättänyt jonkun verran keskustelua juttupalstoilla, syytän siis sitä, enkä hukassa olevaa ohjaajaa, hah!

19. heinäkuuta 2011

ei mitään

Ollaan oltu niin tajuttoman laiskoja, ettei olla tehty oikeastaan yhtään mitään. Yhden ainoan kerran pysähdyttiin futiskentälle tokoilemaan. Tehtiin seuruu, paikkis ja jäävät.

Seuruukaavio oli suht pitkä, sisältäen kaikki suunnan- ja vauhdinmuutokset. Palkkailin jokaisesti perusasennosta, joten ei ongelmia. Juoksuosuudella meinaa yhä irrota hieman liikaa sivusuunnassa, mutta kun pysähtelin usein (Riesa hakee perusasentoon kiinni jalkaan), alkoi Riesakin pysyä paremmin oikealla paikalla. Myös lähes kaikki käännökset olivat huonoja. Miten olisi se treenaaminen vähän useammin?

Jäävät molemmat ok. Riesa kestää vähän huonosti sitä, että kävelen sen taakse, mutta ehkä tähänkin auttaisi se treenaaminen..

Paikkis 3min, olin piilossa vaihtokopin takana. Joku ystävällinen kriminaali oli tehnyt siihen pieniä reikiä, joista pystyin hyvin tarkkailemaan Riesan tekemisiä. Loppua kohden alkoi pieni maan haistelu, mistä kielsin, sen jälkeen taas hyvin.


Viikonloppuna vaakkuiltiin, mikä oli kunnon pohjanoteeraus. Riesa oli saanut katsella edellisen koiran suoritusta, mutta ei kuitenkaan nostanut mitään älyttömiä kierroksia.
Aloitettiin ihan tavallisella helpolla muistinoudolla (mikä jäi myös ainoaksi..). Riesalla ei ole mitään ongelmaa vaakkujen löytämisessä näin, (tai vaikka ruudussa) mutta voisi se nyt ystävällisesti myös noukkia ne talteen. Juuri kun ajattelin, että tämähän sujuu, treenit menevät ns. vituiksi. Sen jälkeen oli kunnon hanskat naulaan - olo, mutta näin jälkeenpäin syytän optimistisesti juoksuja, katsellaan taas parin viikon päästä uudestaan.

Agilityä me sentään osataan, vaikkei ollakaan päästy treenaamaan. Ilmoitin Riesan 30pv Janakkalaan, missä siis startataan kisaura. Siitä viikon päästä käännetään nokka kohti Oulua ja nuorten SM kisoja. Perjantaina on tavallinen iltakisa, sisältäen yhden startin, ja lauantaina toivottavasti kaksi starttia. Samalla tavataan Riesan sukulaisia, huippua!

5. heinäkuuta 2011

Riesa juoksee

Aha, no enpä olisi halunnutkaan lähteä viikonloppuna Lappeenrantaan. Eihän tuota reissua suunniteltu ja odoteltu kuin se muutama kuukausi. Vaikka tietenkin, kirjoittamattoman säännön mukaan kisailmo on takuuvarma keino aloittaa koiran juoksut. Olisihan se pitänyt tietää.

No, ei voi mitään, leuka rintaan, kohti uusia pettymyksiä jne. Virallisen kisauran aloitusta siirrettiin nyt loppukuuhun, eikä treenitauko ainakaan huonoa tee. Jospa sitä innostuttaisiin vaikka tokoilemaan, kun ei voida agilitykenttää kuluttaa. Todennäköisesti kuitenkaan ei.

3. heinäkuuta 2011

kuvei

Pakon sanelemana Sara heitti meille valokuvahaasteen! Kuvien etsiminen oli hieman hankalaa, koska tiedostoistani löytyy läjä yksittäisiä kuvia, sekä n. miljoona kansiota nimellä "salkjahfsa" tms. Puhumattakaan kansiosta "kesä" josta löytyy viime vuoden talvikuvia?? Jos erehtyy avaamaan kansion, saattaa sieltä löytyä vielä muutama kansio lisää. Ne ovat toki myös varustettu yhtä informoivilla nimillä. Kansioiden kansioissa olevista kansioista puhumattakaan! Ei ole helppoa tämä.

1.Tältä näytimme muutama vuosi sitten, cee Saara



























2. Toisinaan Demi on hyvin edustava
































3. Tästä kuvasta voi päätellä mitä harrastamme


































4. Tästä kuvasta tulen aina hyvälle tuulelle



















5. Päässäni surisee kysymyksiä tätä kuvaa katsellessa





















6. Tahtoisin elää tämän hetken uudelleen; nuorten SM 2010.

7. Mm. nämä persoonat ovat huippuja!











8. Ei paljoa naurattanut...





























9. Tämä on minusta kaunis kuva, cee Maria (joo näistä on vähän vaikea saada kauniita kuvia, joten..)






















10.  Lopuksi paras (tai ainakin yksi niistä) kuva ikinä.
















Haastan Miran & Verpun !

2. heinäkuuta 2011

HAU Open ja helletreenejä

Maanantaina käytiin paikkalemassa hallilla valmennusryhmässä. Jotain kummallista oli tapahtunut, sillä käsien holtittomuus oli ihan minimaalista! Jee, voittajaolo. Ainakin hetken.

Keskiviikkona suunnattiin Purinalle epiksiin. Rata oli 2lk rata ja etukäteen vähän hirvitti viedä alle kisaikäinen kakara kakkosten radalle.. Rata oli kuitenkin melko simppeli.

Kisapaikalla meinasi vähän paniikki iskeä, kun tajusin että Riesa on aksannut vain hallilla ja kentällä, enkä tiennyt ollenkaan miten se reagoi vieraisiin esteisiin. Hyvä kuitenkin että tajusin tämän epiksissä enkä viikon päästä agirodussa. Turhaan panikoin, sillä Riesa kulki varsin hyvin. Pientä varovaisuutta oli havaittavissa, mikä on ihan ymmärrettävää nuorelta ja kokemattomalta koiralta. Itse rata päättyi hylättyyn, koskan en tajunnut aan vetävän Riesaa niin voimakkaasti. Nytpä tiedän senkin, ja hyvillä mielin agirotuun.

Perjantaina törkeässä helteessä vapaatreenihin. Sävelsin radan taas lennosta, mutta se oli itseasiassa varsinkin kiva!


Flexitrackissa on muihin esteisiin verrattuna jotenkin hirveän pitkä puomi, minkä vuoksi etäisyydet näyttävät aika hurjilta..

Radalla ei muita ongelmia, mutta 12. putkellä lähdin hieman liian aikaisin rynnimään ja sain koiran kääntymään takaisin putkesta. Rynniminen on ikuisuusongelmani, pitäisi vain malttaa, mutta kuitenkin luottaa siihen että koira osaa esteet.

Viikon päästä lähdetään ties kuinka aikaisin ajamaan kohti Lappeenrantaa, jee! Lauantaina kaksi virallista starttia, ja sunnuntaina rotujoukkue sekä nuoren avo sm- rata.