28. elokuuta 2011

kaasu pohjaan

Lauantaina aherrettiin koko päivä oman seuran kisoissa, ja sen jälkeen jäätiin treenaamaan Viitasen 3lk hyppyrataa.

Itsellä alkoi jo siinä vaiheessa päivää olla energiat aika vähissä, mutta saatiin kuitenkin rataa rämmittyä melko hyvin eteenpäin. Treenin plussiin kuuluivat ehdottomasti kepit, Riesa osaa! Kesti myös vedätyksen ilman mitään ongelmia. Lisäksi välistäveto onnistui! Siis välistäveto, keskellä rataa! Ei se nyt kovin kaksisesti mennyt, mutta edistystä joka tapauksessa.

Ylipäätään kolmosten rata ei tuottanut meille juurikaan ongelmia, mikä oli varsin yllättävää! Lisäsi vähän uskoa tähän touhuun.


Ensi viikosta lähtien treenataan Lotta Vuorelan vetämässä valmennusryhmässä, niin huippua! Kisaamaan olisi myös kova hinku, alustavasti suunnittelinkin että haetaan tässä syksyllä se viimeinen nolla ja katsellaan kakkosia sitten hitusen myöhemmin. Olisi tietysti mukava nousta kolmosiinkin tämän vuoden puolella, ja saada arvokisanollat kasaan, mutta ne eivät taida olla ihan vielä tämän/ensi vuoden juttuja.

24. elokuuta 2011

aina siellä


Eilen oli tosi vähän porukkaa treeneissä, joten tehtiin ihan pientä pätkää. Koitin ennen rataa nostaa ipanan kierrokset tappiin wuban avulla. Ärsyttävän tasainen otus. Noh, ehkä ihan hyvä että edes toisella pysyy pää kasassa. Kierrokset ei vaikuta vauhtiin tai intoon, joten menköön noin.

Rata meni hyvin. Ei tunaroitu putkiansoihinkaan, vaikka vähän riskillä heitinkin. Kepeille koitin heittää sylkkärillä. Ei olla tehty koskaan ennen, mutta onnistui ihan ongelmitta. Deekulle en saanut opetettua tätä viidessä vuodessa... Jotain on opittu. 












 Sivussa otettiin keinua ja pöytää. Keinulla tehtiin ohijuoksuja, ei yhtään lentokeinua, edes etupalkalla! Vielä täytyy tehdä paljon toistoja eri keinuilla ennen kuin uskallan luottaa siihen täysin (ettei juokse suoraan läpi), mutta nyt näyttää hyvältä. Pöydässä ei ollut mitään ongelmia, hyvä kuitenkin kerrata.

21. elokuuta 2011

kuinka siinä kävikin niin

Tulosten puolesta ihan hyvä kisapäivä tänään. 0, 5, hyl.

Ensimmäinen rata oli profiililtaan meille hirmu hankala. Lähinnä loppu tuotti ongelmia, suoran putken jälkeen piti vääntää ja leikata joka suuntaan. Riesa ei vielä irtoa kovin hyvin, joten vauhti aikalailla hiljeni ja ihan kaamean näköistä menoa loppuun. Sain kaikesta huolimatta koiran nippanappa oikeille esteille, mistä siis nollavoitto. Jee!

Toinen rata oli ensimmäinen rata toisin päin. Jäin alussa kuin tikku paskaan, enkä saanut Riesaa enää käännettyä oikealle esteelle. Suoran putken jälkeen tuli myöskin pientä hämminkiä, mutta tuomari ei antanut virhettä. Pysäytin kunnolla kontaktille ja uskalsin jopa luottaa kepeillä, jotka siis menivät varsin hyvin. Tulos 5, sij. 2.

Viimeinen rata oli hyppäri. Se oli Riesalle tässä vaiheessa uraa liian paljon, enkä itsekään ollut yhtään skarppina. Keppien jälkeen sössin koiran väärään päähän putkea.. Seinän vieressä Riesa haukahti myös pari kertaa ratatyöntekijöille, muuten ei ongelmia. Samanlainen loppu kuin ensimmäisellä radalla, ja se menikin tällä kertaa vähän paremmin.




Treenattava
  • Keppien, kontaktien ym. keskittymistä vaativien esteiden jälkeiset ansaputket
  • Putkien jälkeen eteenlähetykset

12. elokuuta 2011

nuo SM kuvia ja treenit

Kuvat Sari Eskelinen. 

Oulun reissun jälkeen ei olla tehty melkein mitään. Reissu oli matkoineen sen verran rankka, että skipattiin maanantain treenit. Torstaina painuin takaisin koulun penkille, ja illalla käytiin tekemässä pikkutreeni vieraalla kentällä.


Tehtiin vain ihan pikkujuttuja. Kontakteja ja keppejä erikseen, ei ongelmia. Oulusta saatu uusi lelu oli ihan huippu. Lisäksi tehtiin monen hypyn suoraa, jossa oli rimat eri korkeuksilla ja joka kerta vaihdettiin korkeuksia. Ipanan keskittymisen oikein huomasi, kun se tajusi ettei nämä kaikki olekaan ihan sitä samaa. 

Riesa on ilmoitettu seuran omiin kisoihin viikon päähän. Kolmen startin verran kisataan, ja sen jälkeen pidetään vähän taukoa kisoista. Ei viitsi nuoren koiran kanssa kuitenkaan kovin usein kisoissa rampata, omissa on kuitenkin pakko käydä. Tiistaina Riesa myös hierotaan, ollaan sitten ihan iskussa lauantaina ;) 

7. elokuuta 2011

nuorten SM, Oulu

Perjantaina kuudelta aamulla pakattiin koirat ja kamat autoon, ja lähdettiin ajelemaan kohti Oulua. Perjantaina oli ihan tavallinen, kaikille avoin iltakisa. Hyllytettiin vähän tyhmästi, ja Riesastakin näki, että se oli ihan väsynyt matkan jäljiltä.

Lauantaina uudestaan kisapaikalle, kaikista säkä- ja tasoluokista karsittiin 3 parasta finaaliin. Ykkösten rata oli helpohko, ja siinä oli vain 16 estettä! Tehtiin hyvä rata, mutta kepit oli hitaat. En vain luota niihin, vaikka tiedän sen osaavan! Radalta kuitenkin nollavoitto ja finaalipaikka, jee! Ensimmäinen LUVA siis taskussa.

Finaalirata oli profiililtaan varsin mielenkiintoinen. Siinä ei ollut keppejä, ja ainoa kontakti oli aa. Radan alussa oli hyppy, rengas ja pituus, jolta käännyttiin 90-astetta toiseen suuntaan. OKK'lla on hajoava rengas, mitä Riesa ei ole tehnyt kuin kahdesti. Jäin liikaa varmistamaan, ja Riesa teki varmaan kymmenen metrin lenkin pituuden jälkeen.. Olin myöhässä, ja seuraavassa kohdassa lenkitettiin taas.. :D Sen jälkeen sain Riesan hanskaan, ja nollalla maaliin! Hienoin pieni!

Nollia näytti tulevan aika paljon, ja me hukattiin kaarroksiin todella monta sekuntia, joten ei yhtään tiedetty sijoituksia. Riesan nolla oli kaikesta huolimatta nopein, eli nuorten SM kultaa!
Radat oli meidän puolella, teknisimmillä radoilla ei välttämättä olisi pärjätty, mutta kyllä me juosta osataan.

Kisapaikalla tavattiin Riesan emä Riimi omistajineen, sekä pikaisesti myös veli Leo. Sukulaisten jälleennäkeminen ei ollut kovin lämmin, mutta kyllä ne sukulaisiksi tunnisti ;) Nähtiin myös kasa muita tuttuja, oli ihan huippukiva kisapäivä!