4. helmikuuta 2015

Jennan opeissa


Maanantaina taas Jennan yksärillä. Näitä on nyt säännöllisesti pidemmän aikaa, tuo tosi paljon lisämotivaatiota. Tänään meni oikein kivasti. Välissä oli omat rytmitykset hukassa ja lähetykset naurettavan huonoja, mutta ne saatiin nopeasti korjattua. 14-18 väli olisi vielä vuosi sitten ollut meille mahdottomuus, nyt se meni ongelmitta ensimmäistä yritystä lukuunottamatta. Mahtavaa joka treeneissä huomata, että ihan oikeasti mennään eteenpäin.

Alussa oli vähän samaa teemaa kuin viimeksi, tätä vain piti vahvistaa tosi paljon enemmän. Ensin R tuli ykköshypyn ohi puomin puolelta, ja kun otettiin lähetykseen askel mukaan, niin ohi mentiinkin seinän puolelta. Jätettiin askel pois ja palkattiin pari kertaa niin lähti sujumaan. Noita pitää treenata, koiran pitää poimia se ensimmäinen hyppy, vaikkei se nokan edessä olisikaan.

Seuraavaksi puututtiin putkijarruun. Meillä sen ongelma on lähinnä se, että sitä ei ole :D Ollaan palkattu sitä viimeksi kesällä, joten jostain syystä oli vähän unohduksissa. Ohjaus laitettiin myös ihan uuteen uskoon. Kunnon jarru putken suulla, liike pysähtyneenä kun koira menee putkeen. Kääntyi joka kerta hyvin, myös luukuttamisen jälkeenkin. Eiköhän me näillä jatketa...

Puomia kellotettiin, paras suoritus oli jotain 1,75s luokkaa, mikä on ihan sellainenkin että maailmallakin pärjäisi. Riesan treenipuomi on kuitenkin ihan superhuono. Sitä ei kellotettu, mutta heittämällä yli kahta sekuntia. Tähän saatiin todella yksinkertainen ratkaisu, pienellä hetsaamisella ja kehumisella Riesalla pysyi puomitkin hyvinä. Pitäisi aina muistaa vaatia ne hyvät suoritukset, Riesa osaa kyllä. Muuten Riesan puomi sai kovasti kehuja, näkyy että koira tietää selvästi mitä tekee :)



Sunnuntaina käytiin juoksemassa kisat tsaun uudella pohjalla. Tykkäsin pohjasta kovasti, me ei vaan ikinä onnistuta kummassakaan Turun halleissa :D
Riesalla on kasvanut itseluottamus viimeaikoina tosi paljon, minkä vuoksi se tekee aika paljon enemmän itsenäisiä valintoja... Ehdottomasti positiivinen ongelma, vielä kun muistaisin ohjata tätä uutta Riesaa! Ekalla radalla Riesa haki aan keppien takaa, en ottanut riittävästi haltuun... Toisella radalla taisin takaakiertoon lähetyksessä hieman peittää siivekettä, joten Riesa kävi hakemassa aika kaukana olleen pituuden :D En osaa olla noista edes harmissani. Hyvä vaan, että koira menee edes johonkin vaikka ohjaaja ei anna selkeitä ohjeita. Aikasemmin Riesa jätti tekemättä, jos ei selvästi kerrottu. Nyt vaan muistan itse ohjata jämäkämmin ja vahvistaa treeneissä ansaesteiden ohituksia.

Hyppärillä oli supervaikea alku, siinä syntyi myös monia vaaratilanteita... Meille siitä alusta myöskin hyl. Muuten radalla sai vaan juosta kovaa, se oli vaihtelun vuoksi oikeastaan aika kivaa.
Viimeinen rata oli melkoisen hankala. Meille tästä keinufemma ja okserin rima alas. Keinulle täytyy nyt oikeasti tehdä jotain... Toki tuomari oli todella tarkka keinun suorituksesta, mutta en voi luottaa siihen, että kohdalle osuisi lepsu keinutuomari. Etenkin jos joudun itse irtoamaan eteen, niin keinunkin suoritus muuttuu melkoisen lennokkaaksi. Ajattelin ennen kesää palata keinun kanssa tosi paljon taaksepäin, ja lähteä opettamaan 4on tekniikalla keinua. Sitä ennen pitäisi vaan saada ne viimeiset nollat, sillä en halua lähteä keskeneräisen keinun kanssa kisaamaan. Seuraavalla Jennan yksärillä paneudutaan keinuun, toivottavasti silloin saataisiin tähän touhuun joku selkeys.

3 kommenttia:

  1. Aivan suloinen tolleri! Harvemmin tykästyn muun rotuisiin kuin hmm.. puudeleihin, mutta tämä tapaus on kyllä jotenkin hieno! Teidät on lisätty lukulistalle. Ps. Aivan jäätävää menoa teillä agilityn saralla :)

    VastaaPoista
  2. Hei, onko nuo Jennan treenit Lotan hallilla? Mitä kautta Jenna siellä pitää treenejä? Ovatko vain Nauravakoira kurssilaisille? Tahtoo mukaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On Lotan hallissa, mutta ei mitenkään liity Nauravan koiran toimintaan :) Kerättiin porukka ja varattiin Jenna ja halli. Eli ihan yksäreitä ovat nämä. Saatiin hyvällä tuurilla näitä useampi päiväsaikaan nyt tähän keväälle.

      Poista